Carrefour retira de l'Alt Pirineu i d'Andorra una partida de formatge Reblochon després de set intoxicacions alimentàries a França

El Grup Carrefour ha començat a retirar una partida de formatge tipus Reblochon dels seus establiments després que les autoritats sanitàries hagin detectat set intoxicacions de nens per E. Coli presumptament causades pel consum d'aquest producte

245px-Reblochon_AOC
photo_camera Formatge Reblochon

Es tracta d'un formatge elaborat a partir de llet crua, i en el cas de la partida que podria ser la causa de la intoxicació, fabricat a França. Fins al moment, no es té coneixement de cap cas d'intoxicació relacionat amb aquest aliment a Catalunya ni a la resta de l'Estat espanyol. Les autoritats sanitàries franceses han comunicat que el producte, de la marca Fromageries Chabert Mallieres, ha estat distribuït al Canadà, a Portugal, a Alemanya, a França, a Espanya, a Andorra i als Països Baixos, des d'on també s'ha distribuït posteriorment a la República Txeca, a Alemanya i a Dinamarca.

El fabricant francès està recuperant tota la producció d'aquest producte, presentat en peces de 450 grams, concretament dels lots que comencen per 8CR i que han estat distribuïts des del 21 de gener del 18 i fins al 14 de maig.

Carrefour també està retirant preventivament els lots que comencen per 8CR de formatge d'aquest tipus presentat en el mateix format de 450 grams però de la marca Reflets de France.

El producte ha estat distribuït a través de totes les botigues associades al grup Carrefour (Express, Hipermercat i Market) i a través d'aquestes plataformes s'ha distribuït a totes les comunitats autònomes a Ceuta i a Andorra.

comentaris