Andorra reviurà les icones de la música amb 'Diva', un nou espectacle del Cirque du Soleil

La companyia canadenca mostrarà la seva vessant musical a partir del 30 de juny en un homenatge a una dotzena de dives "des d'Édith Piaf fins Adele"

v1_bg_combo_entradas_2018_2
photo_camera El Circ de Soleil està consolidat a Andorra

Cinc anys després d'acollir l'espectacle 'Scalada', el Departament de Turisme d'Andorra ha renovat la col·laboració amb el Cirque du Soleil amb un nou muntatge: 'Diva'. La proposta arribarà al Principat el 30 de juny sota un concepte "innovador" a Europa, un públic que no està acostumat a veure els acròbates del circ en la seva vessant musical, ha recordat aquest dimarts el ministre de Turisme d'Andorra, Franscesc Camp. De la mateixa manera que l'espectacle anterior s'havia planificat exclusivament al voltant de les llegendes i dels paisatges d'Andorra, 'Diva' és també un "concepte creatiu únic i parcialment gratuït", ha afirmat el director general d'Andorra Turisme, Betim Budzaku. Si a "Scalada teníem el concepte nacional i tradicional d'Andorra", enguany es podrà veure un homenatge amb música en directe a una dotzena de "les grans icones de la música internacional, des d'Édith Piaf fins Adele".

Per no "desmerèixer" la sorpresa dels que acudeixin a aquest espectacle "exclusiu", Budzaku només ha pogut proporcionar aquests dos noms, però ha assegurat que el muntatge recull en 65 minuts tots els gèneres de la música moderna "des del rock, el blues fins al hip-hop i el reggae". "Associar-nos amb una empresa com Cirque du Soleil, que garanteix un espectacle únic, i fer-ho en un format accessible a tothom, amb la meitat d'entrades gratuïtes, ha marcat un punt d'inflexió en l'oferta turística d'estiu", ha continuat Budzaku.

Seguint amb el planejament dels últims anys, 'Diva' es dividirà en 22 representacions en un recinte construït per a l'ocasió a l'aparcament del Parc Central d'Andorra la Vella. L'aforament serà major que en edicions anteriors, amb 3.000 persones assegudes i 2.000 dempeus. Les entrades pel que Camp defineix com "l'esdeveniment estrella de l'estiu" al país dels Pirineus es poden adquirir per Internet.

En aquest sentit, el titular de Turisme ha assegurat que l'aposta per aquest esdeveniment cultural és el pilar fonamental de l'estratègia de desestacionalització per incrementar el turisme estival. Segons dades que ha fet públiques el Departament d'Estadística de l'executiu andorrà, el nombre total de turistes a l'estiu ha crescut un 42,2 % de 2012 a 2017.

"L'any passat vam superar per primera vegada el milió de turistes que van visitar el Principat", ha remarcat Camp, que a més, ha apuntat que amb aquest increment de visites i pernoctacions en la temporada estival passada s'ha registrat un augment del 12,2 % en comparació amb el 2016.