ECONOMIA

MoraBanc formalitza la compra del Sabadell d'Andorra per 68 milions d'euros

L'operació s'ha tancat per un import de 68.009.685 euros i 266,7 euros per acció després de l'auditoria feta al 30 de juny, segons ha informat MoraBanc..
Mora Banc compra Banc Sabadell Andorra
photo_camera César González-Bueno i Lluís Alsina van signar l'acord a Madrid. / MORABANC

El Banc Sabadell ha confirmat aquest dimecres que ha transmès a MoraBanc la totalitat del seu negoci andorrà, com ja es va anunciar en un acord del 15 de juliol. El Sabadell es desprèn així del 50,97% del capital social -51,61% si es tenen en compte les accions en autocartera, que tenia del Banc Sabadell d'Andorra. MoraBanc, que es converteixi així en l'entitat líder a Andorra, s'ha compromès amb el Sabadell a oferir als accionistes minoritaris les mateixes condicions econòmiques acordades amb el banc català. L'operació, segons ha dit el Sabadell a la CNMV, contribuirà en set punts bàsics a la ràtio de solvència CET1 de l'entitat.

Es preveu que en les properes setmanes MoraBanc faci l'oferta als accionistes minoritaris del Banc Sabadell d'Andorra (BSA) amb el mateix preu per acció pagat al Sabadell.

banc-sabadell-d-andorra-andorra-la-vella
(Foto. Oficina d'Andorra la Vella del Banc Sabadell Andorra / andorradifusió)

"Culminem una operació que impulsa el nostre creixement i el nostre compromís amb els reptes de futur d'Andorra", ha assegurat el conseller director general de MoraBanc, Lluís Alsina. "BSA és un banc fort i ben gestionat que, a partir d'ara, serà un actiu important del Grup MoraBanc en la seva proposta de valor als clients", ha afegit.

MoraBanc

Tot i que BSA estarà ara dins del grup MoraBanc, les dues entitats seguiran operant de manera independent i els clients no notaran canvis ni en les oficines ni en els gestors.

Amb aquesta operació, el grup MoraBanc passa a gestionar més de 10.500 milions d'euros en recursos de clients i 1.600 milions d'euros d'inversió creditícia. En l'últim exercici, el benefici de MoraBanc va créixer un 20% fins als 30,1 milions d'euros, els recursos de clients van augmentar un 6,5% i la rendibilitat va créixer fins al 9,47% (ROE).