CULTURA POPULAR I TRADICIONAL

Anna Lluch Fallaire major de les Valls d’Andorra 2021

Berta Burgos serà la fallaire menor d’Andorra la Vella

4 recerca de largolla 2021
photo_camera Tradicional recerca de l’argolla de Fontargent a la Vall d'Incles / fallesandorra.com

Aquest diumenge al matí, representants dels diferents col·lectius fallaires de les Valls d’Andorra, s’han trobat al fons de la Vall d’Incles per participar en la tradicional recerca de l’argolla de Fontargent a través de la qual es decideix qui és el fallaire major d’Andorra.

Seguint les mesures de seguretat preceptives i del protocol sanitari prèviament aprovat, els fallaires reunits a la Vall d’Incles han estat dividits en diferents grups per realitzar un joc de pistes amb diverses proves, al final del qual havien de trobar el clau d’or que distingeix el fallaire major. Dels tres candidats que s’havien presentat ha resultat guanyador l’equip encapçalat per Anna Lluch, fallaire laurediana, cosa que la converteix en la nova fallaire major de les Valls d’Andorra, títol que ostentarà a partir del dia 23 de juny quan es faci el relleu en el tradicional acte a la Plaça del Consell General.

1 ferranbraso i annalluch(Foto: Nova fallaire major, Anna Lluch, amb el fallaire major sortint, Ferran Brasó/ fallesandorra.com)

Anna Lluch substituirà Ferran Brasó, que excepcionalment ha estat dos anys consecutius fallaire major, com a conseqüència de l’anul·lació l’any passat de les activitats fallaires per la situació pandèmica.

2 bertaburgos i izanalmeyda(Foto: Nova fallaire menor, Berta Burgos, amb el fallaire menor sortint, Izan Almeyda / fallesandorra.com)

A Andorra la Vella, Berta Burgos serà la nova fallaire menor

Pel que fa a la fallaire menor d’Andorra la Vella (aquesta distinció únicament té representació a la parròquia d’Andorra la Vella) ha estat l’equip encapçalat per Berta Burgos qui ha trobat el clau de plata que la distingeix com a fallaire menor. La Berta Burgos agafa el relleu de l’Izan Almeyda que ha estat dos anys en el càrrec per l’anul·lació dels actes fallaires l’any passat. El traspàs de la capa taronja es farà en l’acte del 23 de juny a la tarda a la Plaça del Consell General.