Àngel Ros deixarà l'alcaldia de Lleida per ser ambaixador d'Espanya a Andorra

S'apunta com a possible successor a la Paeria el segon tinent d'alcalde Fèlix Larrosa

foto_3371794
photo_camera Àngel Ros, amb els tinents d'alcalde Montse Mínguez i Félix Larrosa, en un Ple de la Paeria de Lleida

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, deixarà l'alcaldia de Lleida per ser ambaixador d'Espanya a Andorra. Així ho va avançar ahir dimecres el diari Segre i ho ha pogut confirmar l'ACN de fonts pròximes. El canvi, però, no serà oficial fins demà divendres, quan està previst que Ros sigui nomenat al Consell de Ministres. Les mateixes fonts apunten com a possible successor a l'alcaldia de Lleida el segon tinent d'alcalde i regidor de Promoció i gestió de l'hàbitat urbà, Fèlix Larrosa. Ros fa catorze anys que és alcalde de Lleida. Va assumir l'alcaldia el gener de 2004, en substitució d'Antoni Siurana, que havia estat nomenat conseller d'Agricultura. Àngel Ros va revalidar l'alcaldia el 2007, el 2011 i el 2015; els dos primers anys amb majoria absoluta. En l'última ha necessitat el suport de C's i el PP per seguir al capdavant de l'Ajuntament ja que tenia en contra els partits independentistes. El fins ara ambaixador d'Espanya a Andorra era, des del juliol de 2014, Manuel Montobbio de Balanzó, que va ser nomenat divendres passat ambaixador d'Espanya al Consell d'Europa a Estrasburg.

Altres fonts consultades per l'ACN han explicat que el govern d'Andorra ja hauria donat el vist-i-plau al nomenament de Ros, a l'espera que el consell de govern el nomeni divendres. L'alcalde accidental, Rafel Peris, però, ha esquivat aquest dimecres al matí respondre als mitjans de comunicació que li preguntaven sobre el possible canvi i decisió d'Àngel Ros. "Jo no puc confirmar aquesta notícia perquè no depèn de la nostra administració. Ho hauria de confirmar el Consell de Ministres", s'ha limitat a dir. 

Peris ha reconegut haver parlat amb l'alcalde de Lleida aquest matí però no ha volgut desvetllar el contingut d'aquesta conversa. "No puc contestar", ha dit. Sí que ha respost, en part, a la pregunta que en cas que Ros deixés l'alcaldia, qui seria el millor candidat per ocupar el seu lloc. Peris no ha opinat sobre cap company però ha dit que ell també està "a disposició del partit".

comentaris