23.01.2022 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

Andorra quedarà assimilada a la comarca de l'Alt Urgell a partir d'aquest dilluns

La Generalitat va negar aquest dijous que hi hagués cap petició sobre la taula ni per part del govern andorrà ni tampoc de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell
Frontera Andorra
Frontera del Riu Runer, entre Andorra i Catalunya /ACN
Andorra quedarà assimilada a la comarca de l'Alt Urgell a partir d'aquest dilluns

Les adaptacions de les restriccions de mobilitat que entraran en vigor dilluns 8 de febrer inclouran la unificació a efectes de mobilitat permesa entre l'Alt Urgell i Andorra, segons ha informat el Departament d'Interior. Dilluns, un cop finalitzat el confinament nocturn, entraran en vigor les noves restriccions de mobilitat autoritzades pel Procicat per la covid-19, que preveuen passar del tancament dels municipis al de les comarques. En aquest sentit, un cop fetes totes les comprovacions de la situació epidemiològica i l'estudi de la situació actual en ambdós territoris, avui s'ha decidit que la comarca de l'Alt Urgell i Andorra siguin considerades un únic territori a efectes de les restriccions de mobilitat a partir de dilluns.

Per tant, el confinament perimetral comarcal permetrà la mobilitat amb Andorra. Amb tot, les autoritats recorden que cal restringir la mobilitat al màxim i mantenir la màxima alerta pel que fa al compliment de les mesures d'autoprotecció davant la covid-19.

Petició del Govern d'Andorra i l'Ajuntament de la Seu d'Urgell

El Govern d'Andorra va tornar a demanar l’assimilació amb l’Alt Urgell, després que aquest dijous la secretària general del departament d’Interior de la Generalitat, Elisabeth Abad, va negar que hi hagués cap petició sobre la taula ni per part del govern andorrà ni tampoc de la comarca de l'Alt Urgell i l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, durant la roda de premsa del Procicat celebrada ahir. A més a més, Abad va afirmar que "tot i que Catalunya passarà dilluns a un confinament de caràcter comarcal, aquest canvi no suposarà l’assimilació entre Andorra i l’Alt Urgell”.

Andorra quedarà assimilada a la comarca de l'Alt Urgell a partir d'aquest dilluns
Comentarios