06.12.2022 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

Andorra obrirà les pistes d'esquí a partir del 2 de gener

L'Estat espanyol i França aprovisionaran Andorra, de manera equitativa, de vacunes de la covid-19
GranValira Andorra
Estació de GrandValira, al Principat d'Andorra
Andorra obrirà les pistes d'esquí a partir del 2 de gener

Andorra preveu obrir les pistes d'esquí a partir del 2 de gener sempre la situació sanitària ho permeti. Així ho ha anunciat el cap de govern del Principat, Xavier Espot, en una reunió telemàtica mantinguda aquest dimarts amb el primer ministre francès. Jean Castex ha agraït la posició del país en aquest àmbit, endarrerint l'obertura de les estacions per alinear-se amb el que han fet diversos països de la Unió Europea. També s'ha convingut coordinar els protocols sanitaris respectius a partir de l'inici de la temporada. Pel que fa a les vacunes de la covid-19, tant l'Estat espanyol com França aprovisionaran Andorra d'una manera equitativa i s'espera que les primeres dosis arribin al Principat aproximadament al mateix temps que en aquests territoris.

Castex també ha assegurat que adoptarà un rol d'acompanyament per ampliar les eines de finançament d'Andorra, especialment amb el Banc Central Europeu. A més, França ha reafirmat la seva voluntat d'accelerar i facilitar les negociacions per a l'acord d'associació amb la Unió Europea, donat que l'any 2022 el país gal assumirà la seva presidència de torn durant el primer semestre. 

Andorra ha tractat també la voluntat d’impulsar una àrea funcional que inclogui els territoris veïns més pròxims del nord i del sud i on es puguin crear sinergies en els àmbits dels intercanvis econòmics, de la salut, del turisme o de les polítiques d’ocupació entre altres.

Andorra obrirà les pistes d'esquí a partir del 2 de gener
Comentarios