14.08.2022 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

Andorra i l'Alt Urgell seran un mateix àmbit de mobilitat des d'aquest dilluns

L'acord tindrà vigència des d'aquest dilluns, 21 de desembre, i fins l'11 de gener.
Frontera Andorra
La frontera entre Andorra i Catalunya seran més permeable a partir d'aquest dilluns
Andorra i l'Alt Urgell seran un mateix àmbit de mobilitat des d'aquest dilluns

El Govern de la Generalitat ha ratificat aquest divendres que des de dilluns, l'Alt Urgell i Andorra queden assimilats com si fossin una sola comarca a efectes de mobilitat. El vicepresident del govern català, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència i portaveu del Govern català, Meritxell Budó, han comparegut per anunciar les noves mesures restrictives, donada la tendència a l'alça d'expansió del Sars Cov-2, que tindran vigència des d'aquest dilluns, 21 de desembre, i fins l'11 de gener.

Pla general del recinte duaner situat a la frontera d'Andorra, on es veuen agents de la policia espanyola aturant vehicles que volen entrar al Principat. Imatge facilitada per l'Agència de Notícies Andorrana (ANA) el 16 de març de 2020 (Horitzontal).

Andorra i l'Alt Urgell una sola comarca

Andorra i l'Alt Urgell queden integrats en una sola comarca, per tant es permetrà la mateixa mobilitat en aquests territoris que es permet a Catalunya”, ha anunciat Budó. Això suposa que fins l'11 de gener la mobilitat queda restringida a l'àmbit comarcal. Però amb alguna excepció, i és que per motius familiars o per desplaçaments de la mateixa bombolla de convivència sí que es permetrà sortir del perímetre comarcal. És a dir, que Andorra podrà rebre turisme, tot i que aquest turisme es reserva als nuclis de convivència.

Pla mitjà del vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, en roda de premsa des del Palau de la Generalitat. 18 de desembre del 2020. (Horitzontal)

(Foto: El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, en roda de premsa des del Palau de la Generalitat/ Rubén Moreno / Presidència)

El Govern limita la mobilitat a la comarca tota la setmana

El Govern manté en 6 el número de persones que es podran trobar i l'amplia fins a les 10 els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i 1 i 6 de gener, amb un màxim de dues bombolles de convivència. La mobilitat quedarà restringida des d'aquest dilluns i fins a l'11 de gener a l'àmbit comarcal durant tota la setmana, amb l'excepció de si es visiten familiars, es va a una segona residència o un hotel. També es podrà sortir del perímetre de Catalunya per a trobades familiars. Andorra "s'integra" a l'Alt Urgell i la mobilitat es regirà per les mateixes mesures. El toc de queda es manté entre les 22 h i les 6 matí, amb l'excepció de la nit de nadal i Cap d'any, que s'allarga fins a la 1 de la matinada, i la nit de Reis, que es fixa a les 23 h.

Andorra i l'Alt Urgell seran un mateix àmbit de mobilitat des d'aquest dilluns
Comentarios