CRISI CORONAVIRUS

Andorra comença a administrar la vacuna entre professionals i residents del Cedre i Clara Rabassa

La campanya de vacunació arrenca aquest dimecres mateix amb la previsió d’administrar unes 200 dosis
Foto:SFGA/JAViladot
photo_camera Les vacunes han arribat aquest dimarts a Andorra /SFGA/JAViladot

Fins a 152 residents i professionals dels centres sociosanitaris Clara Rabassa i El Cedre començaran aquest dimecres a rebre la vacuna contra la Covid-19, segons ha avançat aquest dimarts el ministre andorrà de Salut, Joan Martínez Benazet.

En el cas de la residència El Cedre, se subministrarà la vacuna a 47 professionals i a 27 residents mentre dels 55 residents. Pel que fa a la Clara Rabassa, se’n vacunaran 49, així com també a 29 professionals. També aquest dimecres, al centre hospitalari Nostra Senyora de Meritxell està previst que rebin la vacuna entre 40 i 50 professionals sanitaris d’aquelles àrees que tenen més exposició al virus o que treballen amb pacients més sensibles davant el coronavirus.

Foto:SFGA/JAViladot(Foto: Les vacunes han arribat aquest dimarts a Andorra /SFGA/JAViladot)

Unes vacunes que s'han fet esperar

Les primeres dosis de la vacuna contra el coronavirus SARS-CoV-2 han arribat aquest dimarts al vespre a Andorra. Es tracta de 1.000 unitats del vaccí de Pfizer procedents de Madrid, a les que se’n sumaran 1.000 més –les que corresponen a la segona dosi de vacunació que cal administrar– durant els pròxims dies.

El ministre ha explicat també que les vacunes es guarden ultracongelades “seguint els protocols de conservació marcats”. A més, Martínez Benazet ha destacat que “els professionals que administraran el vaccí han rebut una formació específica” i que en tots els punts de vacuna hi haurà un metge present per supervisar l’acció i respondre els dubtes que puguin sorgir als vacunats.

Finalment, durant la seva compareixença periòdica davant la Comissió Legislativa de Sanitat, ha reiterat la importància de vacunar-se “no només per protegir-se del virus, sinó per aconseguir la immunitat de grup de la manera més ràpida possible”.

comentaris