08.12.2022 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

Les 3.000 dosis d'AstraZeneca, procedents de França, han arribat a l'hospital d'Andorra aquest dijous

El personal del SAAS rebrà aquest divendres la vacuna d'Oxford.
Arribada de 3.000 dosis de vacunes contra la COVID-19.Foto:SFGA/CEsteve
Arribada de 3.000 dosis de vacunes contra la COVID-19.Foto:SFGA/CEsteve
Les 3.000 dosis d'AstraZeneca, procedents de França, han arribat a l'hospital d'Andorra aquest dijous

El Govern d'Andorra ha informat que aquest dijous a la tarda ha arribat a Andorra la segona remesa de vacunes contra el coronavirus SARS-CoV-2. En aquesta ocasió han arribat un total de 3.000 dosis, procedents de França, del vaccí desenvolupat per Oxford/AstraZeneca.

En el marc del procés de vacunació al Principat –que va començar el 20 de gener amb residents de centres sociosanitaris i professionals de la salut, així com treballadors socials que estan a primera línia–, les dosis d’aquesta nova partida es destinen inicialment al personal del Sistema Andorrà d’Atenció Sanitaria (SAAS) que no encara ha rebut cap dosis del vaccí.

Arribada de 3.000 dosis de vacunes contra la COVID-19.Foto:SFGA/CEsteve(Foto: Arribada de 3.000 dosis de vacunes contra la COVID-19.Foto:SFGA/CEsteve)

Les vacunes d’aquesta mateixa remesa també s’administraran a persones incloses en la fase 2 del pla de vacunació, que a partir d’aquest divendres començaran a rebre la citació per vacunar-se mitjançant les dues vies previstes al procés d’inscripció voluntària –SMS o trucada telefònica –.

En aquest sentit, es recorda que totes les persones residents a Andorra que vulguin rebre la vacuna contra la COVID-19 que el Govern subministra gratuïtament durant els pròxims mesos, hauran de registrar-se a la plataforma www.govern.ad/preinscripcio . Les persones amb dificultats per accedir a l’eina informàtica podran fer el registre telefònicament a través del telèfon 775 019, que també està operatiu per adreçar qualsevol dubte en el procés de registre o per l'accés a la vacuna.

L’aprovisionament de la vacuna a través de França segueix un dels mecanismes determinats per l’Executiu andorrà per aprovisionar-se del vaccí contra el SARS-CoV-2. Així, les bones relacions de cooperació i veïnatge entre Andorra i el país gal han facilitat la signatura d’un acord administratiu entre ambdós països que s’emmarca en les vies previstes perquè els estats tercers europeus puguin rebre la vacuna al mateix ritme i de manera coordinada amb la resta d’estats de la UE

L’Executiu té actualment tres vies obertes per l’arribada del vaccí A banda dels esmentats acords amb França i Espanya, Andorra s’aprovisionarà també mitjançant el projecte COVAX, promogut per. El Principat va signar l’acord per formar part d’aquest sistema, que assegura mitjançant el sistema de compra GAVI que tots els participants reben en igualtat de condicions –mateix preu, temps de distribució, etc.– les dosis.

Les 3.000 dosis d'AstraZeneca, procedents de França, han arribat a l'hospital d'Andorra aquest dijous
Comentarios