TECNOLOGIA

La Vall de Boí dota de wifi les entrades del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

L’ajuntament de la Vall de Boí ha executat l'actuació amb el  Pla de Sostenibilitat Turística, finançat amb fons europeus Next Generation Eu
Òscar Rodbag_Aigüestortes_DSC6009 copia
photo_camera La Vall de Boí ha instal·lat una antena de transmissió de senyal wifi  en tres punts del PN d'Aigüestortes / Òscar Rodbag

L’ajuntament de la Vall de Boí amb el  Pla de Sostenibilitat Turística, finançat amb fons europeus Next Generation Eu, ha realitzat la instal·lació d’una antena de transmissió de senyal wifi  en tres punts del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, per les dues entrades que té el parc a la Vall de Boí.

S’han dotat de senyal wifi el punt d’acollida de visitants del planell d’Aigüestortes i a la caseta d’informació de la palanca de la Molina, al sector d’Aigüestortes. Així mateix,  a la caseta d’informació de Toirigo per l’entrada al sector de Cavallers.

Òscar Rodbag_Taxis Aigüestortes_DSC6930 copia
La Vall de Boí ha instal·lat una antena de transmissió de senyal wifi  en tres punts del PN d'Aigüestortes / Òscar Rodbag

Aquesta actuació  és un primer pas per  millorar l’experiència  i la seguretat del visitant, així com facilitar  l’accés a la informació i la millora del treball tant dels mateixos treballadors del Parc Nacional com de les empreses d’activitats i del servei de transport que hi treballen.

Com a continuïtat a la connexió wifi i amb el mateix pla de sostenibilitat es pretén treballar en la digitalització de la informació  del  transport públic del Parc Nacional, recordem que el parc té regulat el trànsit de vehicles particulars i que hi ha un sistema de transport públic que facilita l’accés dels visitants fins al Planell d’Aigüestortes. Amb aquest servei es veurà millorada la informació amb la instal·lació d’unes pantalles informatives.

Cal recordar que el Pla de Sostenibilitat Turística de la Vall de Boí es desplega durant tres anys i té previst millorar i digitalitzar l’oferta turística de la destinació així com convertir-la en una destinació accessible, de referència als Pirineus.