CAMINS

La Vall de Boí celebra el dia de les "Històries i Camins"

També va tenir lloc l'obra de teatre "Camins que parlen" de la companyia La Fanga Escènica
Vall de Boí Històries i Camins
photo_camera La Vall de Boí celebra el dia de les "Històries i Camins" / @ValldeBoi

La Vall de Boí va celebrar, aquest diumenge, 12 de maig, el dia de les "Històries i Camins", un dia dedicat a les llegendes, històries i al caminar i posar en valor la literatura, els camins i el territori. Al matí es va organitzar la sortida "Contacontes i llegendes" amb el guia Roger Gras, una activitat que combina l'explicació de diferents llegendes de la vall i els Pirineus tot caminant pel camí tradicional de Boí a Erill la Vall. 

Vall de Boí Històries i Camins 2
La Vall de Boí celebra el dia de les "Històries i Camins" / @ValldeBoi

I a la tarda va tenir lloc l'obra de teatre "Camins que parlen" de la companyia La Fanga Escènica, una obra que lliga totes les històries de l'exposició "Històries i Camins" de l'IDAPA. Des de Setmana Santa comptem amb aquesta exposició que es podrà visitar a la segona planta de l'Ajuntament fins a finals de mes. Explica sis històries diferents de sis autors diferents (reals o fictícies) que han passat en alguns dels camins pirinencs. Pretén despertar l’interès per llegir les històries senceres i seguir el traçat dels camins i a la vegada posar en valor llegir i caminar com a activitats molt beneficioses per la salut física i mental de les persones.

A més del teatre i l'exposició, i amb l’objectiu de que aquestes històries i la importància que tenen i han tingut els nostres camins arribéssin a tots els públics, l'Idapa també va oferir un contacontes per la canalla de l’escola que es va fer el dia 9 d’abril i on tots els cursos van passar per l’exposició on una guia els hi va explicar les històries en format contacontes segons les edats.