MUNICIPIS

La Vall de Boí aprova un pressupost de 3,9 MEUR, el més alt de la història de la corporació

El ple també va aprovar  dedicar el poliesportiu a Joan Perelada, qui fou alcalde del municipi entre 1995 i 2019, i que va traspassar el passat 23 de novembre.
Vall de Boí ajuntament
photo_camera Edifici de l'Ajuntament de la Vall de Boí a Barruera /FS

El ple ordinari de l'ajuntament va aprovar el passat dijous, 27 de gener, el pressupost de la corporació per l'any 2022, que ascendeix a 3,9 milions d'euros, la xifra més elevada aprovada mai en uns pressupostos a la Vall de Boí. Aquest augment inclou les subvencions provinents dels ajuts Next Generation UE, que es destinaran a la millora de l’eficiència energètica del municipi així com al pla de sostenibilitat turística, entre d'altres. 

1622449312572

Dins el capítol d'inversions,  també s'inclouen les obres del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), que contemplen diverses actuacions com la millora de carrers al nucli de Cóll  així com les obres de construcció de la coberta del poliesportiu de Barruera. En aquest sentit al ple es va aprovar dedicar aquest espai a Joan Perelada, qui fou alcalde del municipi entre 1995 i 2019, i que va traspassar el passat 23 de novembre.  També destaca la continuació de les obres del projecte europeu Phusicos, pel qual es consolida el barranc d'Erill. El pressupost fou aprovat amb els vots favorables de l'equip de govern d'ERC-AM, i amb l'abstenció de Junts, a l'oposició.

Durant la sessió es va aprovar també per unanimitat el Pla Local de Joventut de la Vall de Boí 2022-2025, la modificació del conveni de gestió forestal, la implantació d'un sistema de gestió d'igualtat de gènere, així com la moció en defensa del cànon de residus de Catalunya.

comentaris