15.08.2022 |
Viure als Pirineus

FORMACIÓ CANINA

La Vall de Boí acull les 1es Jornades de Formació de Gossos de Recerca de Persones

Són jornades de formació i entrenament a les quals participen binomis vinguts de tot l'Estat
Vall de Boí ajuntament
Ajuntament de la Vall de Boí a Barruera / FS
La Vall de Boí acull les 1es Jornades de Formació de Gossos de Recerca de Persones

A finals d’aquest mes d’agost, del 27 al 31, tindran lloc a la Vall de Boí les 1es Jornades de Formació de Gossos de Recerca de Persones en les modalitats de Venteig i Mantrailing (rastre).

Són jornades de formació i entrenament a les quals participen binomis vinguts d’arreu d’Espanya (País Basc, Castella la Manxa, Comunitat Valenciana, Balears, Navarra, Catalunya...)  tant de bombers professionals com de no-professionals.

El magnífic entorn natural que ofereix la Vall de Boí junt amb unes excel·lents condicions climatològiques i una gran oferta d’allotjament i serveis fan que aquest hagi estat el lloc triat pels organitzadors per a dur-hi a terme el 1er Dreamcan Summer Camp per a la formació de gossos de recerca.

Gossos rescat

Les jornades compten amb Instructors de primer nivell amb formació contrastada i àmplia experiència en aquest camp: un bomber de Toledo, tres bombers de la Unitat Canina de Bombers de la Generalitat i una instructora de mantrailing de l’INBTI (InterNational Bloodhound Training Institute).

Hi treballaran gossos formats en dues modalitats de recerca: els gossos de venteig, que treballen en entorns rurals (boscos, prats, etc.) sovint de difícil accés amb altres mitjans i els gossos de mantrailing (rastre), que van lligats i treballen en entorns urbans i mixtes, seguint el rastre d’una persona en concret.

La recerca de persones perdudes o desaparegudes amb gossos entrenats es una activitat que a Catalunya desenvolupen de manera professional els Bombers de la Generalitat i els Mossos d’Esquadra i que és de gran utilitat en les recerques. La Unitat Canina de Bombers de la Generalitat compta amb 15 gossos de les dues modalitats.

La Vall de Boí acull les 1es Jornades de Formació de Gossos de Recerca de Persones
Comentarios