24.05.2022 |
Viure als Pirineus

ELECCIONS MUNICIPALS

Troguet (JxCat) i Escoll (Compromís) compartiran l'alcaldia del Pont de Suert

Escoll entrarà a l'equip de govern municipal i els altres dos regidors de Compromís es quedaran a l'oposició.

Josep Antoni Troguet (JxCat) i Olga Escoll (Compromís) el 13 de juny del 2019. (horitzontal)
Josep Antoni Troguet (JxCat) i Olga Escoll (Compromís) aquest dijous al Pont de Suert/Marta Lluvich
Troguet (JxCat) i Escoll (Compromís) compartiran l'alcaldia del Pont de Suert

Junts per Catalunya (JxCat) i Compromís han segellat un pacte de mandat a l'Ajuntament del Pont de Suert que preveu els tres primers anys l'alcaldia per Junts i el darrer any per Compromís. Josep Antoni Troguet (JxCat) seguirà al capdavant de l'Ajuntament tres anys més i Olga Escoll (Compromís) ocuparà el càrrec el darrer any de legislatura. D'aquesta manera Junts ha fet valdre el fet de ser la força més votada, amb 482 vots i 5 regidors. En Comú va aconseguir 3 regidors i Compromís també 3 regidors, a les eleccions del 26-M. L'acord també estipula l'entrada d'Olga Escoll com a regidora de Medi Ambient al Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, administració que seguirà en mans de JxCat.

Escoll ha explicat que com que JxCat per governar a l'Ajuntament solament necessitava el vot d'un dels seus tres regidors, serà ella la que entrarà a l'equip de govern municipal i els altres dos regidors de Compromís es quedaran a l'oposició.

Des de l'any 2011 quan l'antiga CiU va aconseguir 8 regidors n'ha anat perdent cada legislatura. L'any 2015 en va sumar 6 i aquestes eleccions 5. Compromís també ha anat perdent suport i ha passat dels 4 regidors, fa 4 anys, als 3 aquestes eleccions. La pèrdua de vots de totes les formacions han afavorit En Comú Podem, que és el primer cop que obté representació al consistori de l'Alta Ribagorça.

Troguet (JxCat) i Escoll (Compromís) compartiran l'alcaldia del Pont de Suert
Comentarios