MOBILITAT

Tot enllestit per la posada en marxa del Bus de la Neu de l'Alta Ribagorça

L'anterior temporada es va concloure amb un balanç de 2.891 usuaris que van utilitzar el servei de transport regular a les pistes d'esquí de Boi Taüll
Bus de la Neu Boí Taüll
photo_camera Paisatge nevat de la Vall de Boí /boitaull.cat

Com en anteriors anualitats, el Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça oferirà novament el servei de Bus de la Neu per la temporada 2023-2024, mantenint el preu d'un euro per viatge, congelat des del 2019.  L'anterior temporada es va concloure amb un balanç de 2.891 usuaris que van utilitzar el servei de transport regular a les pistes d'esquí de Boi Taüll, dels quals 2.488 van ser usuaris ordinaris i 403 escolars. Aquestes dades suposen un increment del 95,2% (1.196 nous viatgers) respecte al 2019 amb 1.292 usuaris.

Quant al calendari de trajectes, s'ha ajustat als dies de major afluència de persones, donant d'aquesta manera una resposta directa a la necessitat de transport que es genera els caps de setmana i durant els principals períodes de vacances (pont de la Puríssima, vacances de Nadal i Setmana Santa). El servei s'oferirà supeditat a l'obertura de l'estació d'esquí. El cost del trajecte simple (d'anada o tornada) es manté congelat des del 2019 amb un cost d'1 euro.

El Bus de la Neu és finançat a través del conveni amb el Departament de Territori de la Generalitat per a l'aplicació del Pla de serveis de transport de viatgers.