SALUT MENTAL

La Taula de Salut Mental de l'Alta Ribagorça defineix les línies d’acció per al 2024

La Taula ha creat un grup de primeres persones i familiars que enfortirà el vincle amb d'altra gent de la comarca amb problemes de Salut Mental.
WhatsApp Image 2023-12-12 at 17.37.24
photo_camera La Taula de Salut mental de l'Alta Ribagorça defineix les línies d’acció del 2024 / CCAR

El proppassat dimarts, 12 de desembre, prop d'una vintena de professionals van participar a la taula de treball sobre Salut Mental de l'Alta Ribagorça, on es van valorar les diverses accions dutes a terme i es van marcar noves línies a treballar de cara al 2024. En aquest sentit, es treballarà en tres eixos principals: la planificació d'accions i activitats per lluitar contra els estigmes; establir un protocol d'actuació entre els diferents agents i crear un calendari d'activitats dirigit a persones que pateixen la problemàtica.

Com a novetat, la Taula de Salut mental de l'Alta Ribagorça ha creat un grup de primeres persones i familiars que enfortirà el vincle amb d'altra gent de la comarca amb problemes de Salut Mental.

WhatsApp Image 2023-12-12 at 17.37.24
La Taula de Salut mental de l'Alta Ribagorça defineix les línies d’acció del 2024 / CCAR

En l'anterior sessió plenària, es va posar en relleu la importància que les persones o familiars que pateixen o han patit una problemàtica de Salut Mental tinguin la informació suficient dels recursos i serveis als quals es poden dirigir. És per aquest motiu, que ja es disposa d'un esborrany de directori dels recursos o serveis i es treballa per poder-ho presentar aviat.

La Taula de Salut Mental s'emmarca en les propostes i eixos estratègics que es plantegen des de diferents marcs autonòmics, entre ells el Pla Director de Salut Mental i Addiccions, el Pla Integral de Salut Mental i Addiccions, i el Pla Interdepartamental d'Atenció i Interacció Social i Sanitària. En ells s'assenyala la importància del treball transversal entre àmbits i dispositius, la implicació i participació de les persones afectades i de les seves famílies.