ROMÀNIC

Sant Climent de Taüll reobrirà dijous que ve

L’obertura de les esglésies una per una permetrà fer-ho amb més garanties per la salut dels treballadors i els visitants
96076443_3052018201521537_6446263221396439040_o
photo_camera Sant Climent de Taüll en primer pla/Centre del Romànic

El pròxim dijous, 4 de juny, començarà el procés de reobertura del conjunt romànic de la Vall de Boí. La primera església que tornarà a obrirà al públic serà Sant Climent de Taüll. Les altres esglésies i el Centre del Romànic s’aniran obrint de forma progressiva d’una en una, per fer-ho amb les màximes garanties de seguretat. No s’obrirà la següent església fins que no s’hagi verificat durant quatre dies seguits el bon funcionament de les mesures implementades.

L’obertura de les esglésies una per una permetrà fer-ho amb més garanties per la salut dels treballadors i els visitants. Des del Centre del Romànic de la Vall de Boí, asseguren que "volem que tothom pugui tornar a gaudir del patrimoni". Per això del 4 al 21 de juny l’entrada a totes les esglésies que es vagin obrint serà gratuïta.

Del 4 al 21 de juny l’entrada a totes les esglésies que es vagin obrint serà gratuïta

La reobertura de l’església de Sant Climent de Taüll servirà de model per la resta d’esglésies. A mesura que es vagin obrint la resta d’esglésies de la Vall de Boí s’anirà comunicant a través dels canals habituals (web, xarxes socials, comunicats de premsa, etc...)

Com es podrà visitar Sant Climent de Taüll a partir del dia 4 de juny?

Horari: tots els dies de la setmana de 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 19:00  (juliol i agost fins les 20h)

  • Les entrades a l’església només es podran adquirir online a través de la web www.centreromanic.com  amb reserva de dia i l’hora. No hi haurà cap punt de venda a les esglésies. Del 4 al 21 de juny, l’entrada serà gratuïta, també caldrà fer la reserva per la web.
  •  Durant la visita haurem de dur la mascareta posada (excepte els nens de fins a 6 anys acompanyats d’un adult responsable).
  • Hi haurà un gel hidroalcohòlic a l’exterior de l’església per rentar-nos  les mans abans d’entrar.
  • Haurem de mantenir en tot moment la distància de seguretat de 2 metres amb la resta  de visitants i el personal de l’ església per tal de protegir-nos i protegir als altres.
  • Està prohibit el contacte amb els béns mobles i els elements museogràfics que es conserven a les esglésies.
  • Haurem de ser responsables i respectar els sistemes de senyalització i les indicacions del personal de les esglésies que vetlla per la seguretat i el confort de tots. 

Com han preparat les esglésies per la reobertura?

  • Per tal de garantir la seguretat de la visita, el Consorci Patrimoni Mundial de la Vall de Boí ha establert un Pla de desconfinament del Conjunt Romànic de la Vall de Boí (podeu consultar-lo a la web www.centreromanic.com)
  • S’han adequat els espais segons les normatives mitjançant mesures de protecció, informació i senyalització.
  • L’aforament serà d’1/3 i sempre respectant la distància de seguretat.
  • S’ha incrementat la freqüència de neteja i desinfecció de les esglésies  El campanars, on no es pot garantir les mesures de seguretat sanitàries, estaran tancats al públic.