07.12.2021 |
Viure als Pirineus

La ruta de senderisme El Cinquè Llac guanya el Premi Medi Ambient de la Generalitat

L’Associació “Marques de Pastor”, ha estat guardonada amb el premi Medi ambient de la Generalitat 2015, en la categoria, Iniciatives singulars de protecció i millora del medi ambient, pel desenvolupament de la iniciativa “El Cinquè Llac, senderisme responsable al Pirineu”.

cinquè_llac
La ruta senderista El Cinquè Llac és intercomarcal.
La ruta de senderisme El Cinquè Llac guanya el Premi Medi Ambient de la Generalitat

El jurat ha destacat "el projecte d’ecoturisme  El cinquè llac, com a resultat d’una col·laboració públic- privada que ha ampliat l’oferta turística de la zona oferint un producte útil fora de temporada i respectuós amb l’entorn". El guardó, lliurat el passat dia 4 de juny, ha estat compartit amb la Fundació Catalunya La Pedrera per la iniciativa “Mon Natura Delta".

El Cinquè Llac és una travessa circular de senderisme de mitja muntanya per a tot tipus de públic, que es distribueix en cinc etapes que transcorren pels Pallars i l’Alta Ribagorça i que travessa paratges com el Pla de Corts, la Vall Fosca, la Vall de Manyanet o el Llac de Montcortés. A més de la natura, la ruta del Cinquè Llac també fa una incursió en molts elements de la història de la zona que van des  de dòlmens prehistòrics, passant per esglésies, ermites, ponts de pedra, bordes, viles closes, entre molts altres. Tot plegat dóna a la ruta molts elements de descoberta de l’entorn i respecte per a natura i l’entorn.

També ha estat guardonada per la seva trajectòria l’associació Hàbitats i en la categoria de Accions de recerca, innovació i desenvolupament, el premi ha estat per Anna Torres Delgado, pel projecte “L’índex ISOST: una eina per a l'estudi de la sostenibilitat turística a escala municipal”.

La ruta de senderisme El Cinquè Llac guanya el Premi Medi Ambient de la Generalitat
Comentarios