Un grup de joves recupera camins històrics a l’Alta Ribagorça

Nois i noies d’entre 14 i 17 anys participen al camp de treball “Ribassos i espones: recuperem camins a Pont de Suert”.

20150717_135359
photo_camera Els joves contribueixen a mantenir el patrimoni de l’Alta Ribagorça.

“Ribassos i espones: recuperem camins a Pont de Suert” és un camp de treball organitzat per la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família i gestionat per la Fundació Escolta Josep Carol que té com a objectiu la realització de tasques de recuperació de camins històrics, control de residus i activitats complementàries com la biomassa, participant d'accions que beneficien la comarca en la millora i conservació de la xarxa de camins tradicionals. Del 12 al 26 de juliol, 24 joves contribueixen a mantenir i fer més accessible el patrimoni cultural i arquitectònic de l’Alta Ribagorça.

L'objectiu bàsic del camp de treball és el de garantir el trànsit de persones pels camins amb comoditat i seguretat, alhora sensibilitzar els participants del camp de treball en el coneixement de la xarxa de camins de la comarca com a element del patrimoni cultural i arquitectònic.

Durant el desenvolupament del projecte, els i les joves realitzaran tècniques com drenar de l’aigua, desbrossar la vegetació que obstaculitza el pas, reparar els elements de senyalització degradats o reconstruir empedrats i passarel·les malmesos, entre d’altres. A més, els i les joves coneixeran els racons de la comarca de la mà dels veïns del Pont de Suert, treballant així la sensibilització del  jovent amb tasques de voluntariat, comunitat i inclusió social.

Sobre la Fundació Escolta Josep Carol

La Fundació Escolta Josep Carol, creada per Escoltes Catalans, té com a missió promoure l'educació d'infants i joves en la ciutadania responsable i en els valors propis de l'escoltisme, a través del suport a la tasca educativa i associativa d'Escoltes Catalans, de la generació de reflexió i pensament i del desenvolupament de projectes i serveis en l'entorn educatiu. Des de la Fundació, es treballa per promoure valors com la democràcia, la laïcitat, la catalanitat, la coeducació, el compromís, l’esperit crític, l’honestedat, la solidaritat, la participació i l’estima per la natura. 

Per a més informació, podeu contactar amb [email protected]

comentaris