27.11.2022 |
Viure als Pirineus

La Ribagorça premia la capacitat d’emprenedoria

El passat divendres 16 de desembre va tenir lloc al Consell Comarcal l’acte de celebració del XII Premi Jove Emprenedor/a de l’Alta Ribagorça. L’objectiu d’aquest premi és reconèixer públicament l’esforç i l’aposta que realitzen els joves per endegar noves iniciatives empresarials i participar activament en el creixement econòmic de la comarca.

IMG_0232
Els joves premiats de la Ribagorça.
La Ribagorça premia la capacitat d’emprenedoria

L’acte va estar presidit pel president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Josep Lluis Farrero i va comptar amb la presència de Carme Castelló Gistau, Coordinadora Territorial de l’Institut Català de les Dones a Lleida; Esperança Casas Díaz, Coordinadora Territorial de Joventut a Lleida;  i la jove Laia Pueyo Farrero, propietària del centre d’ensenyament i reforç DIDÀCTICA, premiada com a emprenedora l’any 2012.

Els guardonats de la present edició han estat Jordi Bret Sales amb un primer premi de 1.500 euros, per AITANA BERRIES, FRAMBUESAS DEL PIRINEO, una empresa de producció, venda i distribució de fruits del bosc i xordons ecològics per el consum en fresc i elaboració de derivats agroalimentairs; Alfons Ruiz Manzanares, pel CENTRE CANÍ BUIXITS ALT PIRINEU, amb un segon premi de 1.000 euros; i Núria Coll i Sonia Garrido per la creació de DAINA-HERBODIETÈTICA i VERIT PONT, amb dos tercers premis de 400 euros per la creació de botigues d’alimentació a granel i ecològica.

Durant l’acte també es va fer el lliurament d’un premi especial adreçat a reconèixer la trajectòria laboral d’una dona emprenedora de la comarca, que enguany ha estat per Emilia Ricou Sanjuan, de 82 anys, per la gestió del restaurant Miravet de les Bordes, obert l’any 1981.

Segons Carme Castelló, Coordinadora Territorial de l’Institut Català de les Dones a Lleida, amb accions com aquesta es dona visibilitat a les dones capdavanteres que anys enrere van ser pioneres en un moment on la dona a la societat no tenia prou reconeixement. Així mateix, Esperança Casas, Coordinadora Territorial de Joventut a Lleida, ha recolzat el premi i ha manifestat la necessitat de poder retenir el potencial del jovent a la comarca. Josep Lluis Farrero va tancar l’acte agraint l’esforç dels joves emprenedors/es que amb la posada en marxa dels seus negocis donen a difondre la comarca en un entorn rural on sovint no és fàcil.

La Ribagorça premia la capacitat d’emprenedoria
Comentarios