05.10.2022 |
Viure als Pirineus

CAMINS

Presenten al Pont de Suert el projecte 'Històries i camins. Passeig literari pels camins pirinencs'

L'acte ha estat seguit per una nombrosa assitència de públic i ha comptat amb una xerrada Jordi Suils i Subirà, professor de la Universitat de Lleida.
Històries i Camins Pont de Suert
El públic va omplir la Biblioteca Municipal del pont de Suert / IDAPA
Presenten al Pont de Suert el projecte 'Històries i camins. Passeig literari pels camins pirinencs'

Aquest dissabte, la Biblioteca Municipal del Pont de Suert ha acollit la presentació del projecte Històries i camins. Passeig literari pels camins pirinencs'. L'acte ha estat seguit per una nombrosa assitència de públic i ha comptat amb una xerrada/reflexió de Jordi Suils i Subirà, professor de la Universitat de Lleidaamb el títol 'Històries de camins, una visió que canvia', seguida d'una lectura dramatitzada. La presentació ha estat organitzada per  l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA).

Jordi Suïls i Subirà (El Pont de Suert, 1968) és un lingüista expert en occità aranès i en les varietats parlades en els Pirineus centrals. És doctor en Filologia Catalana per la Universitat de Lleida i professor tirular de Sociolingüística occitana i Dialectologia Romànica. Suïls ha estat director acadèmic del Servei Lingüístic de la Universitat de Lleida (2003-2005), director del Departament de Filologia Catalana i Comunicació i vicedegà de la Facultat de Lletres de la mateixa universitat.D'ençà el 2020, és també codirector de la revista Ripacurtia, una publicació del Centre d'Estudis Ribagorçans. 

Històries i Camins Pont de Suert 2
Exposició Històries i Camins al Pont de Suert /IDAPA

Històries i camins. Passeig literari pels camins pirinencs'

El punt de partida d’aquest projecte és una exposició inspirada en alguns dels camins a peu que, fins fa un segle, es recorrien quotidianament. Era la manera més comú de traslladar-se i és per això que al darrere de qualsevol camí s’hi amaguen infinitat d’històries.

Llegir i caminar són dues activitats que poden tenir efectes beneficiosos per a la salut física i mental de les persones perquè impliquen coneixement, descoberta, exercici i concentració, entre moltes altres satisfaccions. Si, a més, es combinen, poden generar una càrrega emocional important i, a la vegada, posar en valor la literatura, el camí i el territori.

Per aquest motiu des de la Taula de Camins de l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA) s'ha dut a terme el projecte 'Històries i camins. Passeig literari pels camins pirinencs'

 

 

Presenten al Pont de Suert el projecte 'Històries i camins. Passeig literari pels camins pirinencs'
Comentarios