EQUIPAMENTS CULTURALS

El Pont de Suert inverteix aquest any mig milió d’euros en l’Arxiu Comarcal de l’Alta Ribagorça

L’equipament cultural s’ubicarà al Palau Abacial i el projecte tècnic ha estat redactat pels arquitectes Alejandro Royo i Ramon Solana

Palau Abacial
photo_camera El Palau Abacial del Pont de Suert

L’Ajuntament del Pont de Suert invertirà aquest any mig milió d’euros per habilitar el nou Arxiu Comarcal de l’Alta Ribagorça al Palau Abacial, una aportació econòmica que es completarà l’any vinent amb 500.000 euros més. El ple de l’Ajuntament del Pont de Suert ha aprovat recentment aquesta primera dotació econòmica dins el pla d’inversions municipals per a aquest 2018. Aquesta és la principal inversió prevista en el pressupost del 2018 segons ha explicat l’alcalde del Pont de Suert, José Antonio Troguet.  El projecte tècnic de l’Arxiu Comarcal de l’Alta Ribagorça ha estat redactat pels arquitectes Alejandro Royo i Ramon Solana.

El Palau Abacial, seu de l’Arxiu

El Palau Abacial és un edifici dels segles XV i XVI que forma un conjunt arquitectònic amb l'Església Vella i va ser la residència dels abats del monestir de Santa Maria de Lavaix, senyors del Pont de Suert. L'equipament cultural tindrà una superfície de 646 metres quadrats, una capacitat de dipòsits d'entre 1.200 i 1.300 metres lineals i oferirà un ampli ventall de serveis, tenint un cost total l'obra d'1,2 milions d'euros.

 La Xarxa d'Arxius Comarcals de Catalunya explica actualment amb 38 arxius i dos dipòsits externs que custodien més de 110 quilòmetres de documents i compten amb més de 5,5 milions de documents digitalitzats disponibles en Internet.