17.05.2022 |
Viure als Pirineus

El PDeCAT demana que s'executin ràpid les obres de la N-230 i que s'atenguin les reivindicacions territorials

La formació creu que serviran per ''millorar la seguretat i reduir la sinistralitat'' i ''optimitzar el temps de desplaçament''

foto_890657O
Un tram de la N-230 al seu pas per la Ribagorça
El PDeCAT demana que s'executin ràpid les obres de la N-230 i que s'atenguin les reivindicacions territorials

L'executiva comarcal del PDeCAT Alta Ribagorça vetllarà perquè les obres previstes a la N-230 s'executin el més aviat possible i que s'atenguin les reivindicacions de les administracions territorials. El PDeCAT veu com a ''prioritari i indispensable'' la realització d'aquestes actuacions. D'una banda per ''millorar la seguretat i reduir la sinistralitat'' i d'altra banda, per ''optimitzar el temps de desplaçament'' en la principal arteria de comunicació entre les comarques de l'Alta Ribagorça i la Val d'Aran a més de la ''descongestió de l'elevat trànsit pesat'' que hi ha al ser un eix internacional de mercaderies que uneix França-Lleida-Barcelona.
Josep Lluís Farrero, membre de l'Executiu i President del Consell Comarcal de l'Alta recorda que han estat nombroses les ocasions en que s'ha hagut de ''lamentar i denunciar'' l'alt nivell de sinistralitat.  

Jose Antonio Troguet, alcalde de Pont de Suert afirma que ''si s'atenen les peticions i es realitza l'obra es posarà fi a la realitat que aquest eix és un tram d'alta sinistralitat com a conseqüència de la necessària millora de la via''. Maria Josè Erta, alcaldessa de Vilaller diu que ''es tracta d'un anunci que arriba tard, des de les institucions locals farem pressió per que s'executi el més aviat possible''.

Mayte Rivero, senadora del PDeCAT, manifesta que ''la primera prova d'esforç i voluntat sobre aquest estudi es veurà en els pressupostos d'aquest any'', en cas que el govern central sigui capaç de tirar-los endavant.

El PDeCAT ha tractat en una reunió l'anunci per part del govern español de l'estudi informatiu de condicionament de la N-230 de Sopeira-Boca Sud del nou túnel de Vielha que va ser aprovat provisionalment el passat mes de desembre i que a dia d'avui es troba en fase d'al·legacions.

El PDeCAT demana que s'executin ràpid les obres de la N-230 i que s'atenguin les reivindicacions territorials
Comentarios