05.10.2022 |
Viure als Pirineus

MEDI NATURAL

El Parc Nacional d'Aigüestortes senyalitza una nova ruta per descobrir la flora i fauna de Senet

La ruta, de sis quilòmetres, permet descobrir una espectacular esllavissada a l'antiga llengua glacial de la vall de Barrabés
Ruta Vall de Barrabés
Una dona mira un cartell informatiu a la Vall de Barrabés /Territori
El Parc Nacional d'Aigüestortes senyalitza una nova ruta per descobrir la flora i fauna de Senet

El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ha habilitat un nou itinerari senyalitzat per descobrir la fauna i flora de Senet, a la vall de Barrabés (Alta Ribagorça). De fet, la zona va acollir una antiga llengua glacial de 500 metres de gruix i 20 quilòmetres de longitud, la qual ha deixat una empremta singular en la geologia d'aquesta àrea. Ara, a partir de plafons explicatius, els visitants podran endinsar-se en les espècies i hàbitats singulars d'aquest espai, tenint en compte l'altitud, el clima i el sòl. La ruta, de 6,5 quilòmetres de longitud i 430 metres de desnivell, surt des del Centre d'Informació de Senet i es mou entre altituds de 1.730 metres i 1.300 metres.

Pla obert on es pot veure un dels cartells instal·lats al Parc Nacional d'Aigüestortes que fa referència a la ruta sobre la flora i fauna de Senet. Imatge facilitada per Territori i Sostenibilitat el 19 de novembre de 2020 (Horitzontal).

Durant el recorregut es travessen diferents ambients d'alta muntanya que es descriuen a través dels suports explicatius fins a assolir extensos prats subalpins on pasturen races autòctones, com ara la vaca bruna dels Pirineus i l'ovella xisqueta. L'itinerari culmina en un mirador a la part més alta, des d'on es pot contemplar una allau d'arrossegalls, l'Esbornada.

La ruta també apropa l'excursionista a diferents ambients presents, com ara roquissars, pastures, prats subalpins i pinedes de pi negre i pi roig, així com també a espècies animals abundants com són les papallones, ungulats, picots i rapinyaires.

El Parc Nacional d'Aigüestortes senyalitza una nova ruta per descobrir la flora i fauna de Senet
Comentarios