JOVENTUT

Neix “The Niu Jove”, un nou punt d’informació i dinamització juvenil a l’INS del Pont de Suert

L’objectiu és crear un espai dins el mateix centre, on joves de diferents cursos trobin els recursos necessaris en quan a informació i propostes que els puguin interessar.
WhatsApp Image 2023-02-15 at 11.34.46
photo_camera “The Niu Jove”, un nou punt d’informació juvenil a l’INS del Pont de Suert / altaribagorça.cat

L’Oficina de Joventut ha posat en marxa aquest dimecres un nou espai d’informació i dinamització juvenil ubicat al vestíbul de l’Institut del Pont de Suert. L’objectiu és crear un espai de referència dins el mateix centre, on joves de diferents cursos trobin els recursos necessaris en quan a informació i propostes d’aquelles temàtiques que els puguin interessar. D’aquesta manera s’estableix un Punt d’informació jove permanent i de referència, amb bústia de recull de propostes, temàtiques d’interès juvenil diverses i actualitzades, etc.

Tan mateix, la iniciativa preveu una dinamització de l’espai en aquells moments de descans i lleure (hores del pati, en determinats dies) per part de les tècniques del Consell Comarcal. Aquesta proposta vol ésser una eina més en l’acompanyament a l’alumnat de 1er ESO a 2on de Batxillerat i  Cicles Formatius  en el seu procés d’emancipació i en la millora del  seu benestar.

WhatsApp Image 2023-02-15 at 11.34.41
Neix “The Niu Jove”, un nou punt d’informació i dinamització juvenil a l’INS del Pont de Suert /altaribagorça.cat

El nou servei s’anomena The Niu Jove, fent relació a un joc de paraules que contempla, per un costat, el concepte “niu” com a espai de referència i acollida, naixement i creixement d’idees i propostes per part dels joves. I per l’altra la novetat,  un espai atractiu que englobi les necessitats i interessos del jovent en un nou concepte de punt d’informació participatiu, actiu i transformador. 

Segons la presidenta del Consell Comarcal, Maria José Erta, la intenció és que el punt sigui un espai viu, que faciliti la interacció entre el jovent i els diferents agents juvenils implicats en el territori.