Mònica Lafuente critica el deteriorament i la inseguretat de la carretera N-230

La cap de llista del PSC per Lleida al Congrés, Mònica Lafuente, i el candidat al Senat, Paco Boya, han assistit a la signatura del Manifest sobre la seguretat a la N-230, a Alfarràs.

Foto PSC- N230 (1)
photo_camera Imatge de la trobada d'aquest matí.

La cap de llista del PSC per Lleida al Congrés, Mònica Lafuente, i el candidat al Senat, Paco Boya, han assistit avui a la signatura del Manifest sobre la seguretat a la carretera Nacional 230, que ha tingut lloc a Alfarràs. A l’acte també hi ha participat el candidat socialista al Senat per Osca, José Maria Becana, l’Alcalde d’Alfarràs, Kléber Esteve, així com altres alcaldes i representants de municipis del Segrià, Les, Viella, i alcaldes aragonesos de les comarques de la Ribagorça (Viacamp, Sopeira, Montanui) i de la Litera (Tamarit, Albelda).

La cap de llista al Congrés, Mònica Lafuente, ha criticat que “el deteriorament i la inseguretat de la carretera N-230 és un dels més clars exemples de l’abandó del govern del PP a les terres de Lleida, Pirineu i l’Aran”. Lafuente ha explicat que “aquesta carretera és fonamental per a les relacions entre Catalunya i l’Aragó i les relacions comercials de Lleida amb França, sent un dels pocs eixos del Pirineu central, per tant cal tenir en compte també les seves projeccions de futur” i ha afegit que “Rajoy ha incomplert continuadament amb les necessitats del nostre territori, en els darrers quatre anys les inversions de l’Estat han caigut un 65% en relació al darrer govern socialista”. En aquest sentit, ha dit, “l’any 2000 el govern es va comprometre a una inversió de 175.000 milions de pessetes, que després el govern del PP ha incomplert, i a dia d’avui només s’han construït 5 quilòmetres d’autovia entre Alguaire i Rosselló” i ha afegit que “no es tracta de prometre ara obres faraòniques, sobretot en moments encara de crisi, però si cuidar i assegurar el manteniment de les que tenim, i les obres de millora de la N-230, amb un cost calculat de 1 milió 400.000 euros, ha de poder ser assumible”.

Per la seva banda, el candidat al Senat, Paco Boya, ha recordat que “en aquests quatre anys, tant al Congrés com al Senat hem presentat esmenes als pressupostos de cada any insistint en la necessitat d’invertir en millorar la N-230, unes esmenes que el PP sempre ens han denegat, de manera que les promeses que puguin fer ara no poden ser creïbles”.

Boya ha posat de relleu que “la N-230 ha registrat ja massa accidents i víctimes com per deixar que passi més temps sense que s’hi actuï per garantir la seguretat vial als punts negres de la via”. En aquest sentit, ha dit, “reclamem mesures com extremar els controls, millorar el ferm de les zones més deteriorades o un pla integral per a les travessies urbanes de tota la via i un calendari efectiu que contempli les corresponent partides pressupostàries per convertir la N-230 en una via segura, amb variants al seu pas pels nuclis urbans, un tercer carril, vorals d’un metre i carrils d’incorporació”. A més, Boya ha afirmat que “el d’avui és també un compromís dels socialistes de continuar reivindicant les millores i una acció contundent en aquesta carretera perquè també es tracta de justícia territorial, no pot ser que aquest país es construeixi només desdel centre”.

Finalment, Paco Boya ha apuntat que “som conscients que no es pot assolir la construcció immediata de l’autovia A-14, però sí que seguirem demanant que se li doni continuïtat fins a Alfarràs en una primera etapa i després fins a Benabarri”.
Els candidats, els alcaldes i els representants públics reunits avui a Alfarràs també han coincidit també en  “la necessitat de donar continuïtat a l’autovia A-14 fins a Benavarri, que s’ha de concebre com una via principal per a les comunicacions entre territoris veïns i amb relacions comercials importants que cal preservar”. En aquest sentit, el candidat al Senat per Osca, José Maria Becana, ha afirmat que “la N-230 és també una carretera aragonesa, imprescindible per la zona oriental de la província d’Osca, amb una important producció agroalimentària que s’exporta cap a França” i ha criticat que “es trobi en una situació lamentable”. Becana ha destacat que “amb la trobada d’avui renovem aquest compromís; els candidats i candidates socialistes, si som elegits el pròxim 20 de desembre, seguirem al costat dels alcaldes”. Finalment, ha dit, “el que és segur és que el dia 20 canviaràel govern, després de quatre anys de gestió nefasta del PP, que més que retallar ha tret del mapa Lleida i Osca, no han invertit ni en conservació vial ni en obra nova” i ha afegit que “el nou govern ha de mirar de nou aquestes dues províncies que tenen interessos comuns”.

comentaris