CONSTITUCIÓ NOUS CONSELLS COMARCALS

Maria José Erta (JxCat), nova presidenta del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça

L´alcaldessa de Vilaller substitueix Josep Lluís Farrero a la presidència de l’ens comarcal

Maria José Erta 2
photo_camera Primer pla de Maria José Erta amb Vilaller al fons

L´alcaldessa de Vilaller, Maria José Erta, (JxCat) ha pres possessió aquest migdia del càrrec de presidenta del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça en substitució de Josep Lluís Farrero.

Erta ha estat escollida per majoria simple en la segona votació i ha comptat amb els 9 vots a favor del JxC, 3 en contra d’ERC i 3 abstencions d’En Comú Guanyem. A l’acte de constitució no ha estat present Farrero, per la qual cosa es manté el dubte si la presidència del Consell finalment serà compartida tal i com s’havia acordat diumenge a la seu del partit. Aquest acord implicava que Erta assumia la presidència els dos primers anys i Farrero els dos restants.

presidencia(Els consellers i conselleres comarcals de l'Alta Ribagorça amb la presidenta, Maria José Erta, al centre/CCAR)

Segons Nil Monsó d’ERC, malgrat que en un inici el vot del seu grup havia de ser d’abstenció per facilitar el tràmit, el grup ha decidit votar en contra ja que considera que la presidència compartida degrada la imatge de la institució, genera inestabilitat i minva la confiança envers la ciutadania. Així mateix s’ha mostrat  obert a generar dinàmiques constructives i a parlar amb l’actual equip.  Per Monsó cal prioritzar els resultats municipals obtinguts.

Per la seva part, Erta ha avançat que presentarà un nou programa de govern i d'equip a inicis de la propera setmana i s’ha mostrat il·lusionada per afrontar la presidència del Consell. En aquest sentit, ha afirmat que treballarà per tal que l’estructura comarcal quedi representada equitativament entre els tres municipis i tots ells tinguin la veu que els hi correspon. És per això que durant la configuració del nou cartipàs es definiran les representativitats i s’intentarà ser el més equitatiu possible.

Desprès de 20 anys, Vilaller recupera la presidència del Consell on el darrer representant va ser Maria Àngels Pons durant la legislatura del 1999. Maria José Erta Ruiz, de 50 anys, està casada i té dos fills. És llicenciada en Geografia i Història i empresària en assessoria fiscal, comptable i Laboral des del 2011. L’any  2015 va accedir a l'alcaldia del municipi.

Al mateix ple han pres possessió del càrrec de consellers comarcals:  José Antonio Troguet (JxC), Marta Rollan (JxC),  Maria Àngels Parramon (JxC), Josep Antoni Parache (JxC),  Marimar Fernández (JxC),  Anton Estop (JxC),  Marisol Garcia (JxC),  Alfons Duat (JxC),  Sònia Bruguera (ERC), Nil Monsó (ERC), Eric Iglesias (ERC), Àngel Porté (En Comú Guanyem),  Juan Rodriguez (CP) i Antonio Torres (CP).