09.12.2022 |
Viure als Pirineus

MEDI AMBIENT

El llop també es passeja per l'Alta Ribagorça

Els Agents Rurals estan buscant mostres genètiques a la zona per tal de poder identificar l'exemplar.
Llop Alta Ribagorça
El llop ha estat detectat a l'Alta Ribagorça /Agents Rurals
El llop també es passeja per l'Alta Ribagorça

En el marc del seguiment de fauna que els Agents Rurals porten a terme al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, han fotografiat un llop a l'Alta Ribagorça.

Llop Alta Ribagorça bis

La instantània va ser capturada el mes de febrer i ara el cos mediambiental de la Generalitat està buscant mostres genètiques a la zona per tal de poder identificar l'exemplar.

Presència històrica del llop a sis comarques

Des de l’any 2000 es té constància de la presència de llop en territori català cada any. Les dades segures provenen sempre de les comarques de la Cerdanya, l’Alt Urgell, el Berguedà, el Solsonès i el Ripollès. A més, caldria afegir-hi el Moianès, on es va detectar l’any 2010.

Les últimes evidències continuen centrant-se sobretot en el Ripollès i la zona termenejant de la Cerdanya. Al Ripollès, les dades comencen a partir del 2004 i es fan més notòries a partir del 2012. Els indicis obtinguts recentment tornen a ser pocs, sobretot des del 2011, any en què ja no es detecta una presència estable del llop al Cadí.

Càmeres activades pel moviment

Durant el 2015 es van instal·lar vuit càmeres fotogràfiques per intentar detectar la presència del llop. Aquests aparells són iguals als que utilitza el grup de seguiment de l’ós i es disparen de manera automàtica amb el moviment d’algun animal. S'han instal·lat de manera estratègica en punts que es consideren possibles llocs de pas del cànid.

El llop també es passeja per l'Alta Ribagorça
Comentarios