AGROALIMENTACIÓ

El Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça estudia la creació d'un obrador agroalimentari compartit

Aquesta va ser una de les línies a analitzar que es van dibuixar ahir en la reunió entre productors locals de la comarca i ramaders. 
reunio productors alta ribagorça
photo_camera Productors agroalimentaris ribagorçans es van reunir a la seu del consell comarcal / CCAR

Productors locals i ramaders es van reunir ahir a la seu del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça per tal de conèixer la nova línia d'ajuts sobre l'estratègia alimentària de Catalunya que promou el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Dins aquesta línia d'ajuts hi ha la de "Creació i millora d'obradors agroalimentaris compartits".

El Consell Comarcal estudiarà la viabilitat de disposar d'un obrador compartit. Aquesta va ser una de les línies a analitzar que es van dibuixar ahir en la reunió amb l'objectiu de posar en comú les necessitats que hi ha a la comarca en l'àmbit dels productors carnis i dels productors hortofructícoles, per tal de valorar accions de futur.

reunio productors alta ribagorça
Productors agroalimentaris ribagorçans es van reunir a la seu del consell comarcal / CCAR

Durant aquest any, es plantejarà sol·licitar un estudi-diagnosi de la situació actual de tots els productors i de les quantitats de producció estimades, per tal de valorar el dimensionament d'un futur obrador compartit. També s'estudiarà quines característiques hauria de tenir i en quina ubicació es podria instal·lar a la comarca, així com els models de gestió d'aquest. L'estudi hauria de concloure amb una valoració objectiva de la necessitat de la creació d'aquest tipus d'instal·lació i un cost estimatiu de la seva execució. En cas de rebre aquest ajut per a la redacció de l'estudi, el finançament màxim seria del 50%, de manera que el 50% restant l'assumiria el Consell Comarcal.

Els nous ajuts es poden sol·licitar fins al 27 de febrer.

comentaris