16.08.2022 |
Viure als Pirineus

TURISME SOSTENIBLE

La Vall de Boí presenta el seu ambiciós Pla de Sostenibilitat Turística

El pla es desenvoluparà en tres anys (2022-2024) amb un pressupost de 2MEUR a càrrec del fons Next Generation

9c07590d-b4c7-4c62-833d-2ad441fe270a
La Vall de Boí presenta el Pla de Sostenibilitat Turística / vallboi.cat
La Vall de Boí presenta el seu ambiciós Pla de Sostenibilitat Turística

Aquest dimecres ha tingut lloc la presentació oficial del Pla de Sostenibilitat Turística de la Vall de Boí, que ha comptat amb la presència de Marta Domènech i Tomàs Directora General de Turisme de la Generalitat de Catalunya. L’alcaldessa de la Vall de Boí, Sònia Bruguera, ha presentat l’acte i ha exposat les línies mestres de la planificació i el què suposarà aquest ambiciós pla per a la Vall de Boí, per a les seves empreses i, especialment, per a tota la seva població.

1646243055807
Els assistents de tota la Vall han omplert l’església de Sant Joan de Boí  /vallboi.cat

L’acte, que també ha comptat amb la presència de la presidenta del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça i alcaldessa de Vilaller, Maria José Erta, l'alcalde del Pont de Suert, José Antonio Troguet, així com un gran nombre de veïns i veïnes de la Vall de Boí, ha tingut lloc a l’entorn privilegiat de l’església de Sant Joan de Boí, una de les esglésies del conjunt romànic Patrimoni Mundial on realitzarà una de les actuacions d’accessibilitat com a garantia d’un accés universal auditiu, audiovisual, intel·lectual i de mobilitat. El Pla de Sostenibilitat Turística de la Vall de Boí es desenvoluparà en tres anys (2022-2024) amb un pressupost de 2MEUR del fons Next Generation.

20220209_115808
L'Ajuntament de la Vall de Boí ha impulsat el Pla de Sostenibilitat Turística del municipi / FS

Altres activitats que formen part d’aquest pla són la creació de producte turístic, l’Outdoor Park, i creació d’experiències turístiques. Així com també un transport públic per accedir al Parc Nacional d’Aigüestortes i reduir així els impactes ambientals i les aglomeracions.

La Vall de Boí presenta el seu ambiciós Pla de Sostenibilitat Turística
Comentarios