MUNICIPIS

L'Ajuntament de la Vall de Boí desmenteix que el Salencar de Barruera estigui deteriorat

L'Ajuntament de la Vall de Boí desmenteix les informacions publicades sobre el suposat deteriorament de la zona del Salencar de Barruera.

Salencar de Barruera 1
photo_camera Zona del Salencar de Barruera, a la Vall de Boí / vallboi.cat

En relació a la notícia que va publicar el diari Segre en la seva pàgina comarcal el passat diumenge, 11 de juny, sobre el suposat deteriorament de la zona del Salencar de Barruera, des de l'Ajuntament de la Vall de Boí han vogut desmentir aquestes informacions. Els responsables municipals han manifestat que "demanem al diari que rectifiqui i es disculpi per publicar una informació sense contrastar-la degudament". En aquest sentit, l'Ajuntament de la Vall de Boí assegura que "la citada informació periodística només recull l'opinió d'una part".

WhatsApp Image 2022-06-13 at 11.55.05 AM(1)
Zona del Salencar de Barruera, a la Vall de Boí / vallboi.cat

En l'article hi apareix una  fotografia d'un pont trencat, el qual no forma part del complex del Salencar, sinó que és un ramal secundari d'accés a un mirador pròxim al nucli de Cardet. Pel que fa a la substitució del pont, que es va trencar aquesta primavera, "es troba pressupostada i aprovada, i pendent de que l'empresa ho executi en breu", remarca el consistori ribagorçà.

WhatsApp Image 2022-06-13 at 11.55.02 AM(1)
Zona del Salencar de Barruera, a la Vall de Boí / vallboi.cat

Amb referència a l'itinerari del Salencar, l'Ajuntament de la Vall de Boí apunta que és totalment fals tant el fet que estigui "cobert de brossa" com que estigui precintat, ja que es revisa i neteja periòdicament i es troba tot obert i accessible. Segons el govern municipal, "el recorregut rep un manteniment anual, i si bé ara hi ha alguna peça de fusta concreta que requereix un canvi, aquesta reparació es produirà en les properes setmanes".

Finalment, l'Ajuntament de la Vall de Boí remarca "que el Salencar ha estat objecte d'importants inversions en el recorregut per part del consistori municipal amb ajuts del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici".

comentaris