05.12.2021 |
Viure als Pirineus

ESTACIONS D'ESQUÍ

L'Ajuntament de la Vall de Boí reclama urgència en l'adjudicació del complex hoteler del Pla de l'Ermita

El consistori diu que és un problema comarcal que afecta treballadors, hotels, estació d'esquí i escoles
Pla general d'un dels hotels del Resort del Pla de l'Ermita, a l'Alta Ribagorça. Imatge del 30 d'octubre del 2019. (horitzontal)
Un dels hotels del Resort del Pla de l'Ermita, a l'Alta Ribagorça/Marta Lluvich
L'Ajuntament de la Vall de Boí reclama urgència en l'adjudicació del complex hoteler del Pla de l'Ermita

L'Ajuntament de la Vall de Boí està preocupat per la situació que està provocant la resolució judicial que ha paralitzat l'adjudicació de part del complex hoteler del Pla de l'Ermita, a tocar de l'estació d'esquí de Boí Taüll. Albert Palacín, regidor de Turisme, ha demanat celeritat al jutge en la resolució del conflicte donat que afecta molts veïns de la comarca de l'Alta Ribagorça. Palacín ha dit que els primers afectats són els treballadors però que l'estació d'esquí, les escoles d'esquí i els hotelers també estan afectats i per aquest motiu demana al jutge que "per favor" trobi una solució. Per l'inici de la temporada d'esquí falta tot just un mes i la solució ja no es pot fer esperar més, ha sentenciat Palacín.

El Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça ha celebrat aquest dimarts un consell extraordinari d'alcaldes per examinar i analitzar la situació que està provocant la resolució judicial que ha paralitzat l'adjudicació de part del complex hoteler del Pla de l'Ermita. A la reunió també hi ha assistit una desena de treballadors que han manifestat la preocupació per la situació en la qual es troben i la sensació de solitud i falta de suport per part de les institucions i ciutadania en general.

En aquest sentit, la presidenta Maria José Erta ha manifestat que per part de les institucions "s'està insistint i exigint solucions urgents" a causa del poc marge de temps disponible per l'inici de la temporada d'hivern i ha fet saber que la situació "és greu" i afecta a tota la comarca.

Per Erta l'estació d'esquí de Boi-Taüll "no té viabilitat" si no hi ha un complex hoteler que l'avali. En aquest sentit, Erta ha justificat aquesta reunió en què, tot i no disposar de competències i potestats que directament puguin incidir en la resolució de la problemàtica, són les institucions locals les que, en el pla comarcal i municipal, representen a la comarca i no poden "romandre insensibles" a uns fets que poden afectar la viabilitat socioeconòmica del territori.

L'Ajuntament de la Vall de Boí reclama urgència en l'adjudicació del complex hoteler del Pla de l'Ermita
Comentarios