HABITATGES TURÍSTICS

L'Ajuntament de la Vall de Boí aprova una moratòria dels habitatges d'ús turístic

La suspensió serà vigent durant un any i, en breu, s'iniciarà el procediment per la redacció d'una nova ordenança municipal que reguli l'activitat
Vall de Boí ajuntament
photo_camera Ajuntament de la Vall de Boí a Barruera / Feliu Sirvent

El ple municipal de l'Ajuntament de la Vall de Boí va aprovar el passat dissabte una moratòria en la concessió de llicències per habitatges d'ús turístic. Aquesta suspensió serà vigent durant un any, i en breu s'iniciarà el procediment per la redacció d'una nova ordenança municipal que reguli aquesta activitat, amb la intenció de poder tenir-ho regulat en un període de sis mesos. Aquesta suspensió s'emmarca en la manca d'habitatge residencial i la dificultat del jovent per poder establir-se al municipi. La previsió és que durant l'any vinent entri en vigor la nova normativa municipal.

Paral·lelament, el ple municipal va aprovar una normativa reguladora del nou rocòdrom ubicat a Taüll, pel qual s'hi instal·larà un accés controlat, previ pagament d'un preu públic, així com d'un sistema de videovigilància per tal d'evitar conductes vandàliques i propiciar un bon ús de la instal·lació.