27.09.2022 |
Viure als Pirineus

EDUCACIÓ

L’ajuntament de la Vall de Boí vol impulsar el compromís cívic entre els joves del municipi

Ha signat un conveni amb el Departament d'educació per tal de promoure entre l’alumnat el compromís cívic

Joves la Vall de Boí
Una parella de joves de la Vall de Boí /vallboi.cat
L’ajuntament de la Vall de Boí vol impulsar el compromís cívic entre els joves del municipi

L’ajuntament de la Vall de Boí i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya han signat un conveni per tal de promoure el compromís cívic entre l’alumnat de secundària obligatòria i així, desenvolupar la competència social i comunitària.

Per als alumnes, aquest servei comunitari permet analitzar l’entorn en el que viuen i vincular-los en la seva millora alhora que vol promoure l’educació en valors i compromís cívic.

Cinc alumnes de la Vall de Boí que cursen 4t d’ESO a l’Institut del Pont de Suert i autoritzats pels seus pares o tutors, podran experimentar i protagonitzar accions de compromís, aprenent en l’exercici actiu de la ciutadania a més de posar en joc els seu coneixements al servei comunitari.En total són 10 hores que realitzaran en grup i acompanyats isupervisats per un membre de l’ajuntament. La col·laboració per part de l’alumnat, no tindrà retribució econòmica o contraprestació.

Tot i que inicialment des de l’ajuntament de la Vall de Boí s’havia previst que els alumnes participants en el projecte, compartissin amb els padrins de la vall els seus coneixements sobre xarxes socials, tràmits on line..., s’ha estimatmés convenientredirigir-los a tasques de neteja i sanejament dels principals camins de la vall com el camí del pago, camí a la creuet de Cóll, camí del Pla a Taüll i a l’ermita i camí de Taüll a Boí i el Salencar.

L’ajuntament de la Vall de Boí vol impulsar el compromís cívic entre els joves del municipi
Comentarios