MÓN RURAL

La junta directiva del moviment 'País Rural' es reuneix a la Vall de Boí

País Rural felicita la formació de govern i acorda donar suport i oferir col·laboració a la nova Conselleria d’Acció Climàtica, Agricultura i Alimentació
País Rural reunió Vall de Boí
photo_camera El moviment País Rural s'ha reunit a la Vall de Boí / vallboi.com

La Vall de Boí ha acollit aquest dissabte 22 de maig, la junta directiva del Moviment País Rural. La reunió en format presencial, ha comptat amb l’assistència entre d’altres, de l’alcaldessa de la Vall de Boí, Sònia Bruguera i Josep Ma. Vidal d’Abadal, president de País Rural. El propòsit d’aquesta reunió ha estat adoptar un decàleg d’aspiracions, compromisos i demandes de la població rural.

1621695369554

País Rural és un moviment integrat per representants de la ciutadania i organitzacions arrelades al món rural. El 95% de municipis de Catalunya,  són rurals,i per tant haurien de poder definir, projectar i executar les polítiques rurals i de natura que considerin més oportunes.

Amb uns objectius que van des de la salut econòmica de les àrees rurals, la riquesa ecològica del seu entorn natural, la qualitat del seu paisatge, la força de la seva cultura  finsa una capacitat transformadora d’aquesta altra ciutadania, el decàlegd’aspiracions i compromisos, pretén principalment el desenvolupament de la llei de l’Estatut País Rural on es contemplin competències municipals per tal de presentar-la davant la Generalitat i del Parlament de Catalunya per a la seva aprovació. A més de dotar-la d’un Fons Nacional pel País Rural.