La iniciativa “MicroObert” visibilitza la problemàtica de la Salut Mental

Els jardins de la biblioteca del Pont de Suert, van acollir divendres, la iniciativa MicroObert, amb una sèrie d'activitats organitzades per visibilitzar la problemàtica de la Salut mental i conscienciar a la ciutadania del gran treball que encara queda pendent.

WhatsApp Image 2024-06-03 at 08.37.13 (1)
photo_camera La iniciativa “MicroObert” visibilitza la problemàtica de la Salut Mental

Lectura de contes infantils, poemes, escrits i actuacions musicals són algunes de les actuacions que es van fer en un acte organitzat a través de la Taula de Salut Mental de l'Alta Ribagorça, impulsada des del 2022 des dels Serveis Socials de l'Alta Ribagorça.

El president del Consell Comarcal, Albert Palacín, va obrir l'acte posant en relleu aquesta taula com a instrument de treball coordinat per a una millor detecció de necessitats del territori, sensibilitzar sobre la malaltia i lluitar contra l'estigmatització com a servei i com a societat. Per a que la persona afectada pugui reconèixer i acceptar fàcilment el problema, és essencial el suport de les persones de l'entorn sensibilitzant i empatitzant  la situació.

Des dels serveis tècnics, es programen al llarg de l'any diverses actuacions perquè l'estigma és present encara en la societat. La Taula de Salut Mental esdevé una eina important que permet un treball conjunt i amb xarxa entre institucions, entitats i agents del territori que prestem atenció i suport a les persones que es veuen afectades per aquesta problemàtica, afirma Palacín.

WhatsApp Image 2024-06-03 at 08.37.58 (2)