La Festa de Foc tanca la temporada amb 1.800 fallaires i prop de 20.000 visitants

La popularitat de la Festa del Foc ha permès tornar a penjar el cartell de ple als establiments turístics, especialment als nuclis de la Vall de Boí,  que han registrat un nivell d’ocupació durant cada cap de setmana d’entre el 90 i 100%, tal com es preveia a l’inici de la temporada.

falles2017
photo_camera Una imatge de les falles.

Aquest dissabte el nucli de Llesp va tancar el calendari de falles a l’Alta Ribagorça amb un balanç total de 1.800 fallaires i prop de 20.000 visitants. La popularitat de la Festa del Foc ha permès tornar a penjar el cartell de ple als establiments turístics, especialment als nuclis de la Vall de Boí,  que han registrat un nivell d’ocupació durant cada cap de setmana d’entre el 90 i 100%, tal com es preveia a l’inici de la temporada.

Les falles, reconegudes per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat, han aconseguit una xifra rècord de turistes. Segons les dades dels ajuntaments de la Vall de Boí, el Pont de Suert i Vilaller, més de 20.000 persones han visitat la festa durant el cap de setmana i més de 1.800 fallaires hi han participat (sense comptar les falles infantils). La Vall de Boí és el municipi on la participació ha estat més important, ja que concentra la meitat de les falles que se celebren a la comarca, seguit de Vilaller i el Pont de Suert.

El president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Josep Lluís Farrero, ha destacat el fort revulsiu econòmic que les falles suposen en els municipis de l’Alta Ribagorça i que s’ha vist reforçat després del reconeixement com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. "La massiva afluència de visitants registrada aquests dies a la comarca garanteix un impacte altament positiu en el nostre sector econòmic, a tots els nivells, ja que a més d'incrementar els registres d'allotjament i la despesa turística, també contribueix a captar i fidelitzar futures estades al territori",  ha explicat Farrero.

L’adequació de les zones d’aparcament, el servei de taxi o el bus jove han ajudat a la mobilitat territorial i a descongestionar uns nuclis que tenen poca capacitat per absorbir tanta afluència de visitants.

comentaris