EDUCACIÓ

Famílies de la Vall de Boí tornen a portar els fills a l'escola

Després de les vacances de Nadal els alumnes no van anar al centre per protestar per la reincorporació d'un docent
Escola de la Vall de Boí 2
photo_camera Escola de la Vall de Boí/Educació

Les famílies de la Vall de Boí (Alta Ribagorça) han tornat a portar els fills a l'escola aquest dilluns. Després de les vacances de Nadal els 25 nens i nenes d'infantil de l'escola de la Vall de Boí, a Barruera, no es van incorporar a les classes. Les famílies van optar per aquesta mesura com a protesta per la reincorporació d'un docent. Tot i no haver trobat cap "solució satisfactòria" al conflicte aquests dilluns han portat els nens al centre per tal de reprendre l'activitat lectiva.

Els pares i mares han manifestat que en cap moment han dubtat de la professionalitat i confiança per la resta de docents del centre. Com també han assegurat que continuaran buscant vies per trobar una solució convincent pel futur de les seves filles i fills.

El setembre passat, el docent en qüestió va agafar la baixa dos dies després de començar el curs, després que les famílies es neguessin a portar els infants a l'escola ubicada a Barruera mentre hi fos ell.

De fet, els alumnes de l'escola de la Vall de Boí ja van començar el curs escolar actual més tard que la resta d'alumnes del país. I és que, malgrat que el centre va obrir les portes amb normalitat, alguns pares i mares no van portar els seus fills a l'escola fins al cap de dos dies, quan van conèixer que el docent havia agafat la baixa.

Ja llavors, les famílies van demanar a Educació que canviés el professor, però el Departament només va oferir la contractació d'un supervisor. L'AMPA va sol·licitar la substitució del docent per "falta de confiança" i "problemes de convivència" viscuts el curs 2013-2014. En aquell moment el Departament va assignar a una professora de reforç perquè li supervisés la feina de prop, mesures que al setembre van reclamar de nou. Així mateix, l'AMPA va explicar que centres de Sort, la Vall Fosca o Tremp també van tenir "problemes" amb aquest docent que van marcar, ja aleshores, l'inici del curs escolar amb protestes similars.

Els pares també van recordar que l'any 2017 Educació va expulsar el professor de la borsa d'interins durant dos anys considerant que hi havia una "evidència de falta de competències professionals".