REPOBLEM

Vols viure a l'Alta Ribagorça i portar la 'Licorera Vall de Boí' de Durro?

La microlicorera, que elabora des del 2011 licors artesanals a la Vall de Boi, es traspassa o es ven per jubilació del seu propietari.
Licoreria de la Vall de Boí 4
photo_camera La 'Licoreria de la Vall de Boí' a Durro

A la Vall de Boi: es ven/traspassa la Licorera Vall de Boi, per jubilació. Es tracta d'una microlicorera artesanal que, des del 2011, elabora licors artesanals al poble de Durro, a la Vall de Boi i que compta amb molta presència a la comarca i també amb distribuïdors en altres zones.

Licoreria de la Vall de Boí 2
La 'Licoreria de la Vall de Boí' a Durro

Els compradors tenen la possibilitat d´expandir-se per les comarques pirinenques, actualment sense presència, així com a la resta de Catalunya. Existeix l'opció de vendre el local amb Registre Sanitari i Registre d'Embotellador de vins i begudes alcohòliques, (RSIPAC - RGSEAA - RIAAC - REEVBA), amb la maquinària i/o només el fons de Comerç. (A negociar).

Una licorera artesanal a Durro

La Licorera Vall de Boí elabora diversos tipus de licors de forma artesanal seguint unes receptes que han passat de generació en generació des de principis del segle XX. Entre els seus productes hi ha ratafia, licor d'herbes o vi de nous. Obtenen les herbes aromàtiques i els fruits del bosc que utilitzen dels conreus que tenen al poble de Durro, a l'Alta Ribagorça.

Licoreria de la Vall de Boí 3
La 'Licoreria de la Vall de Boí' a Durro

Encara que la Licorera Vall de Boí va néixer el 2011, la seva tradició en l'elaboració de licors de forma artesanal es remunta a principis del segle XX gràcies a Adela Pallejà, que elaborava un licor d'herbes per a consum familiar a partir de les plantes aromàtiques que trobava. Un segle després, un dels seus descendents va posar en marxa aquest projecte a partir de les receptes, que van passar de generació en generació a la seva família.

La base per elaborar els licors és un aiguardent fi, a partir del qual es realitzen licor d'herbes, ratafia, patxaran, licor de fruits del bosc i vi de nous. En el procés d'elaboració també s'utilitzen herbes i plantes aromàtiques, així com arbustos fruiters, que conreen en un espai al petit poble de Durro, en plena Vall de Boí. 

La licoreria també ofereix la possibilitat de fer visites guiades als seus espais. Els seus licors es poden trobar en un bon grapat de fires de tot el país, sobretot a les comarques pirinenques. També a la majoria d'establiments d'alimentació de l'Alta Ribagorça.