El Consell Comarcal de la Ribagorça reforma la seva seu

El projecte pretén ampliar i reformar la seu per tal de millorar i ampliar els espais i eliminar les actuals barreres arquitectòniques 

EXTERIOR
photo_camera Una imatge del disseny del Consell Comarcal de la Ribagorça

El Ple del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça va aprovar el passat dimecres el projecte bàsic i d’execució de les obres d’ampliació i reforma de la seu per tal de millorar i ampliar els espais i eliminar les actuals barreres arquitectòniques.  

Les millores es desenvoluparan principalment a la planta baixa de l’edifici on es projecta la creació de quatre nous despatxos destinats a Serveis Socials, l’adequació de l’oficina de promoció turística amb un nou accés directament des de l’exterior i la supressió de les barreres arquitectòniques.

consell

Pel president del Consell Comarcal, Josep Lluís Farrero, és necessari suplir la falta d’espais adequats per tal que els tècnics dels Serveis Socials puguin desenvolupar la seva tasca amb la privacitat requerida. La reforma inclou la creació de 4 despatxos  i una petita sala de reunions.

També es vol reestructurar l’oficina de turisme actualment ubicada a la segona planta. La nova oficina s’ubicarà a la planta baixa i tindrà accés directe des de l’exterior amb més visibilitat i per tant, ajudant a la projecció turística de la comarca.

Finalment la reforma comprèn la supressió de les barreres arquitectòniques amb la instal·lació d’un ascensor que permeti la mobilitat a les tres plantes del immoble i la creació d’un bany adaptat a minusvàlids.

El projecte d’ampliació de prop de 90m2 es realitzarà a la part nord i no suposarà cap impacte visual a la façana principal situada a cara sud. “L’ampliació s’ubicarà a la part del darrera on actualment tenim una zona enjardinada, es minimitzarà l’impacte visual amb un tancament revestit de fusta i coberta de pedra. El pressupost estimat és de 180.000€ que estarà cofinançat pel Departament de Governació, Diputació de Lleida i fons propis.