MEDI NATURAL

El Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça promou la descoberta de les zones humides als salencars

Aquest dissabte es va organitzar una sortida guiada al Salencar de Llesp a càrrec de Maria Farré, biòloga i guia de mitja muntanya.
Salencar de Llesp 1
photo_camera Sortida guiada al Salencar de Llesp / CCAU

Divulgar el coneixement dels indrets de la comarca és un dels objectius que busca el projecte "Explora els Salencars" emmarcat dins el pla de promoció de la mobilitat lenta a l'Alta Ribagorça finançat per IDAPA. Amb l'objectiu que tothom pugui gaudir d'aquests paratges, ahir es va organitzar una sortida guiada al Salencar de Llesp a càrrec de Maria Farré, biòloga i guia de mitja muntanya, on durant tres hores, es va explicar la importància de les zones humides en el manteniment de l'hàbitat tant d'espècies vegetals com animals.

Salencar de Llesp 2
Sortida guiada al Salencar de Llesp / CCAU

L'acte va comptar amb la presència del vicepresident primer del consell comarcal i tècnic del parc nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, Josep Maria Rispa, que va destacar la importància d'aquest tipus d'iniciatives que donen visibilitat i ajuden a un major coneixement del territori. Entre la trentena persones que hi van assistir estava l’alcaldessa del municipi, Iolanda Ferran.

Salencar de Llesp 3
Sortida guiada al Salencar de Llesp / CCAU

L'Alta Ribagorça disposa de diverses zones humides, les més conegudes, els salancars de Llesp i Barruera que entre ambdós sumen una extensió total de 100 hectàrees on hi són presents comunitats vegetals i animals pròpies de les zones humides de muntanya. Es tracta de boscos situats a la ribera del riu, ben estructurats, amb àmplies zones de vegetació helofítica i extensions d'herbes submergides. Per poder gaudir-ho hi trobem miradors, passarel·les elevades, observatoris i senders interiors, tot ben integrat en el paisatge per convertir-lo en una zona humida d'elevat interès natural.

Salencar de Llesp 4
Sortida guiada al Salencar de Llesp / CCAU

La propera sortida està programada pel 14 d'octubre al salencar de Barruera. Totes les activitats són gratuïtes.