INSTITUCIONS

El Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça aprova 160 mil euros en millorar els accessos als nuclis

El ple també va ratificar diversos convenis de col·laboració per impulsar la formació professional de guia en el medi natural i de temps de lleure a les instal·lacions de l'estació d'esquí Boí Taüll.
Ajuntament de la Vall de Boí 2
photo_camera Ajuntament de la Vall de Boí al poble de Barruera / FS

El Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça va aprovar aquest dijous en sessió plenària la inversió de 160.080 euros per actuacions de manteniment d'accessos a nuclis als municipis del Pont de Suert i la Vall de Boí. Aquestes actuacions han estat acordades pels mateixos ajuntaments que han manifestat les necessitats detectades a cada nucli i recollides en un pla anual.

El ple va ratificar diversos convenis de col·laboració per promoure i impulsar la formació professional de guia en el medi natural i de temps de lleure a les instal·lacions de l'estació. Aquest conveni compta amb la implicació de diverses entitats com el Departament d'Educació, l'Ajuntament de Pont de Suert, el Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça i l'estació d'esquí Boí Taüll.

Durant aquest 2021, la comarca se sotmetrà a una diagnosi per identificar quina és la salut mental i addiccions de la ciutadania, a càrrec de l’empresa SMC- LLEIDA.. En els darrers anys, els serveis socials han observat l'evolució creixent de casos afectats per trastorns i patologies de salut mental, en els quals s'observen mancances organitzatives i de coordinació per part de la xarxa. "És un gran repte, poder identificar aquestes persones que necessiten una atenció complexa i atendre’ls des d’un punt de vista social, educatiu, judicial, ocupacional i sanitari" manifesta la presidenta del Consell Comarcal, Maria José Erta.

Dos últims convenis van tancar la sessió, un referent a l'acord de col·laboració per impulsar el nou producte turístic de senderisme "Aran-Pirineus, Camí de Sant Jaume" i un segon per promoure l'educació viària als centres escolars.

comentaris