La Ribagorça declara Bé d'Interès Local l’església de Castellò de Tor

El passat 6 d’abril el Ple del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça va aprovar l’acord per declarar l’església de Sant Esteve de Castelló de Tor com a bé cultural d’interès local (BCIL).

esglesia
photo_camera Esglesia de Castelló de Tor.

El passat 6 d’abril el Ple del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça va aprovar l’acord per declarar l’església de Sant Esteve de Castelló de Tor com a bé cultural d’interès local (BCIL) a petició de  l’Ajuntament del Pont de Suert. La proposta se sosté en que l’edifici és portador d’uns valors històrics, arquitectònics, etnològics, artístics i culturals que el fan mereixedor de gaudir d’aquesta figura de protecció com BCIL. “Es tracta d’un edifici singular, d’estil romànic primitiu, pur i senzill. Actualment no manté la tipologia de temple romànic de nau única, sinó que té la planta quadrada amb campanar adossat” segons recull l’estudi de l’arquitecte municipal Joan Sedó.

L’església romànica del segle XII, es troba molt deteriorada, fa anys es va fer una actuació per garantir la torre del campanar, però fou insuficient per garantir la viabilitat de l’edifici manifesta Josep Lluís Farrero

Malgrat que el monument correspon al municipi del Pont de Suert, la competència per a la declaració de béns culturals d’interès local correspon al ple del Consell Comarcal per a municipis menors de cin mil habitants.  El Consell Comarcal notificarà properament l’acord al Departament de Cultura de la Generalitat sol·licitant la inscripció al Catàleg de Patrimoni Cultural Català.