El Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça destina 20.000 euros a la millora del Salencar de Llesp

Les riuades de 2013 es van emportar per endavant totes les passarel·les que hi havia instal·lades.

DGmwX9nK13cgSmk6As6wvUUAA13Qe_SvDprevF1CUk8l_Kd2-hir8Bo8dc8lcwxjiEoNfy37_2ly_BdN862HliBM1iQp-0zbIyP7Kn4Z97bnJAdgZ_a4-VhS9JvrbNaDuAKDlIadQOaFRg-uXd0xaZ9Jnsw4c-UyFQ8JY-jDrpdGOZCG16ejzsK--C4k07B9XELNVUtA5eLht6e7zUBPH
photo_camera Salencar de Llesp

El Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça finalitzarà aquesta setmana la senyalització del Salencar de Llesp, una vegada finalitzades les obres d’adequació i arranjament d’aquesta infraestructura.

Les obres que tenen un cost de 20.000 € han tingut per objecte l’arranjament dels danys que es van ocasionar en aquesta infraestructura per les riuades de la primavera de 2013. Així, s’ha realitzat la neteja de les barces, s’han condicionat els camins interiors del Salencar, s’han tornat a instal·lar les passarel·les de fusta així com la millora de la senyalització direccional i la instal·lació d’un punt elevat d’observació de la fauna existent, de 4 m2 de planta, entre d’altres.

L’actuació ha estat finançada mitjançant una línia d’ajuts d’espais protegits. Segons el president del Consell Comarcal, José Antonio Troguet “amb aquesta actuació ara disposem de dos equipaments al qual poden acudir els amants de l’ornitologia i l’observació d’ocells ja que tan el Salencar de Barruera com el de Llesp destaquen per ser lloc de pas d’aus migratòries. Els visitants també podran gaudir d’una gran riquesa paisatgística, de flora i fauna pirinenca” .

D’altra banda, José Antonio Troguet ha comentat que el Consell Comarcal ha destinat un total de 234.000 € per a l’arranjament dels danys ocasionats per les riuades de 2013, finançats per la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, la Diputació de Lleida i alguns departaments de la Generalitat.