PATRIMONI CULTURAL

El conjunt romànic de la Vall de Boí fa una valoració positiva de la temporada d'estiu

Els protocols sanitaris per visitar les esglésies s'han seguit i han estat ben rebuts per la majoria de visitants.
Sant Climent de Taüll (1)
photo_camera Un grup de visitants davant Sant Climent de Taüll/centreromanic.com

El conjunt romànic de la Vall de Boí fa una valoració positiva de com ha anat la temporada d'estiu de juliol i agost 2020. Els protocols sanitaris per visitar les esglésies s'han seguit i han estat ben rebuts per la majoria de visitants. L'aforament limitat per mantenir les distàncies de seguritat als interiors de les esglésiesha sigut la part més difícil de gestionar però aquesta mesura era necessària per evitar aglomeracions.

Així doncs, tot i les restriccions, el conjunt romànic de la Vall de Boí ha rebut un total de 25.004 visites entre juliol i agost, una xifra una mica per sota de la meitat de les rebudes l'estiu passat, que van ser de 50.609.

Sant Joan de Boí

(Foto: Un grup de visitants davant Sant Joan de Boí/centreromanic.com)

Per adaptar-se a les noves mesures, la novetat d'aquest any han sigut els itineraris guiats " Natura i Cultura a la Vall de Boí". Aquests recorreguts proposaven al visitant unes visites guiades exteriors, d'una hora, per conèixer el romànic i passejar pels pobles. S'ha explicat la relació de les esglésies amb el seu entorn ja que és uns dels criteris que té en compte la UNESCO alhora d'incloure el conjunt romànic de la Vall de Boí a la llista de Patrimoni Mundial.

1.381 persones van participar als itineraris guiats que s'han ofert diàriament en horaris de matí i tarda durant tot  juliol i agost.

La previsió és que les 5 esglésies que han estat obertes a l'estiu segueixin obertes la resta de l'any mantenint els protocols sanitàries actuals. L'oferta dels itineraris guiats es seguiran proposant en dates de major afluència o es podran demanar amb reserva prèvia. Per més informació d'horaris i entrades es pot consultar la pàgina web: www.centreromanic.com.