PATRIMONI

Comencen les obres d'accessibilitat a l'entorn de l'església de Sant Joan de Boí

Aquesta actuació forma part de les accions previstes al Pla de Sostenibilitat Turística de la Vall de Boí 
_DSC9496 copia
photo_camera Església de Sant Joan de Boí / vallboi.com

El proper dilluns 16 d’octubre començaran les obres a l’entorn de Sant Joan de Boí amb l’objectiu de fer-la més accessible. Aquesta actuació forma part de les accions previstes al Pla de Sostenibilitat Turística de la Vall de Boí que pretén promoure un model de desenvolupament turístic que sigui inclusiu, sostenible i intel·ligent i que permeti convertir la Vall de Boí en una referència global de turisme accessible i situar-la com a destinació de muntanya de turisme inclusiu líder als Pirineus.

Pla de Sostenibilitat Turística de la Vall de Boí

Un dels principals projectes tractors del Pla de Sostenibilitat Turística de la Vall de Boí és la creació d'una experiència turística inclusiva al conjunt romànic, Patrimoni Mundial per la UNESCO que permeti millorar l'accessibilitat universal de les persones amb diferents nivells de discapacitats, plantejant nous productes turístics i nous mecanismes d'interpretació que millorin l'experiència de visita.

_DSC9496 copia
Església de Sant Joan de Boí / vallboi.com

Millora de l'accessibilitat

Les obres adaptaran l’entorn a la normativa actual en matèria d’accessibilitat projectant rampes amb pendents inferiors al 8% i eliminant graons aïllats en l’accés directe ,etc..., i  per altra banda, també realitza  una intervenció el més integrada amb l’entorn immediat  respectant les característiques úniques d’un edifici Patrimoni Mundial com aquest. És per això, que s’han escollit materials constructius propis de la Val de Boí : pedra per recréixer murs, llambordins i peces de pedra granítica per a pavimentar el camí.

És per aquest motiu que del 16 d’octubre al 5 de novembre l’església de Sant Joan de Boí estarà tancada al públic.

En contrapartida, des del Centre del Romànic de la Vall de Boí, amb la voluntat de donar servei als visitants que s’acosten a la vall per conèixer el seu conjunt d’esglésies romàniques, s’ha organitzat l’obertura al públic de les esglésies de Santa Maria de Cardet i l’Assumpció de Cóll durant aquest període i amb els següents horaris d’obertura:

Santa Maria de Cardet: tots els dies de la setmana de 10h a 14h  (del 16 d’octubre al 5 de novembre)

L’Assumpció de Cóll: tots els dies de la setmana de 16h a 19h (del 16 d’octubre al 5 de novembre)