Una cinquantena de veïns de l'Alta Ribagorça es concentren a Sant Climent de Taüll per reclamar l'acollida de refugiats

Una cinquantena de veïns de l'Alta Ribagorça s'han sumat en la distància a la gran mobilització per reclamar l'acolliment de refugiats organitzada a Barcelona i ho han fet amb una concentració davant de l'església romànica de Sant Climent de Taüll. A l'acte hi ha participat l'actriu Sílvia Bel.

foto_3177522
photo_camera Una imatge de la manifestació. Foto: Estela Busoms.

Els concentrats han cantat la cançó ‘Venim del nord, venim del sud’ de Lluís Llach i s'han recitat poemes relacionats amb les migracions. A la comarca pirinenca també s'han volgut fer sentir en una jornada com avui i amb un missatge clar que ha resumit una de les organitzadores, Mariana Font. "Hem volgut fer una crida a la descentralització, és a dir, si ens repartim la recollida dels refugiats entre tots els municipis no serà una càrrega. Al Pirineu els estem esperant perquè ens hem de repartir aquesta obligació moral que tenim de rebre'ls a tot el territori".

A l'Alta Ribagorça hi ha una desena de persones apuntades al registre de voluntaris per a ajudar els refugiats i també han organitzat una recollida de roba d'abric per enviar als camps de Grècia i Turquia.