17.05.2022 |
Viure als Pirineus

La CHE inicia les obres d’arranjament de les riuades al Camí de l’Aigua a la Ribagorça

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre ha iniciat aquesta setmana les obres d’arranjament del Camí de l’Aigua, una infraestructura que va patir importants danys a les riuades de juliol de 2013, causades per les fortes pluges i el desglaç.

IMG_5230
Imatge de la zona de les obres.
La CHE inicia les obres d’arranjament de les riuades al Camí de l’Aigua a la Ribagorça

Les obres que està executant Copcisa consistiran en la retirada d’arbres, la neteja de la llera del riu i la construcció d’una escullera. Tindran un cost de més de 190.000€ i seran sufragadess íntegrament per la Confederació.

José Antonio Troguet, president del Consell Comarcal ha comentat que “es tracta d’una actuació bastant important, tant pel que fa al pressupost d’execució com a les obres que s’han de realitzar. De fet, per motius de seguretat ens hem vist obligats a tallar el camí fins que s’hi pugui passejar amb plenes garanties”.

Així, poc a poc, el Consell Comarcal va realitzant diferents actuacions d’arranjament per pal·liar els danys que va patir la comarca durant les riuades, que el Consell va valorar en més de dos milions d’euros.

José Antonio Troguet també ha explicat que des del primer moment de les riuades, el Consell Comarcal va iniciar converses amb diferents departaments de la Generalitat i amb la mateixa Confederació per establir un calendari per l’arranjament dels danys ocasionats amb les riuades i que incloïen danys en els accessos a nuclis, camins peatonals, finques agrícoles particulars, entre d’altes.

Així, des de llavors, el Consell ja ha realitzat actuacions al camí de Gotarta a Malpàs on es van destinar 12.000€, les obres d’arranjament del Salencar de Barruera on es van destinar 14.500€ i properament es destinaran 19.000€ al Salencar de Llesp a més d’altres petites reparacions.

José Antonio Troguet també ha informat que “les obres del Camí de l’Aigua estaran finalitzades per setmana santa, coincidint amb l’arribada dels visitants que podran transitar pel camí en plenes garanties”.

La CHE inicia les obres d’arranjament de les riuades al Camí de l’Aigua a la Ribagorça
Comentarios