Bombers funcionaris mantindran operatiu el Parc del Pont de Suert fins a finals d'agost

Al setembre l'Alta Ribagorça comptarà amb un parc mixt format per funcionaris en comissió de serveis i voluntaris de la comarca.

foto_3230604
photo_camera Imatge general d'un camió que surt del parc de bombers voluntaris del Pont de Suert

El cap de la Regió d'Emergències de Lleida, Jordi Solà, ha confirmat que el Parc de Bombers del Pont de Suert es mantindrà operatiu, fins a finals d'agost, gràcies a bombers funcionaris d'arreu de Catalunya fent hores extres. Aquesta situació serà d'impàs donat que al mes de setembre aquest parc passarà a ser mixt format per bombers funcionaris en comissió de serveis i bombers voluntaris de la comarca. La decisió que els funcionaris assumeixin les guàrdies del mes d'agost es va haver de prendre de manera precipitada dimarts d’aquesta setmana, després que dues terceres parts dels bombers voluntaris del Pont de Suert decidissin deixar de prestar el servei a partir d'aquest dimarts per un desacord en el plantejament del futur del Parc a partir de l'1 de setembre.

5 bombers voluntaris no han renunciat

De la quinzena de bombers voluntaris n'han quedat un total de cinc que no han renunciat a prestar el servei i segueixen operatius donant suport als tres funcionaris que hi haurà de servei al Parc del Pont de Suert. La majoria de bombers voluntaris del parc del Pont de Suert, que s’havien compromès a prestar el servei fins a finals d’agost, amb el suport de voluntaris vinguts d’altres parcs, s’han plantat i han deixat de donar el servei a l’Alta Ribagorça. Al·leguen que la direcció general va prendre la decisió “unilateral” de cobrir el servei de 24 hores del dia amb bombers funcionaris per convertir, així, el parc en mixt, a partir de l’1 de setembre.

“Traïts i enganyats”

Aquesta decisió ha precipitat que la majoria de voluntaris deixin de prestar el servei perquè diuen que se senten “traïts i enganyats”. Emergències ha reaccionat enviant, de manera urgent, tres bombers funcionaris al parc del Pont de Suert i organitzant un horari per la resta de mes d’agost. Els deu bombers voluntaris que han deixat de prestar el servei diuen que no s’ha respectat l’acord amb el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Juli Gendrau, per combinar les 24 hores del dia amb voluntaris (de les 19 h a les 7 h) i funcionaris ( de les 7 a les 19h).

comentaris